Policajci u civilu će čuvati vozače i kontrolore u vozilima GSP!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Zbog porasta nasilja

Policajci u civilu će čuvati vozače i kontrolore u vozilima GSP!

Beograd -
Privremeni organ grada Beograda u potpunosti podržava stav sindikata da se moraju prekinuti napadi na vozače

BEOGRAD - Povodom učestalih napada na vozače i kontrolore u javnom gradskom prevozu, predstavnici Privremenog organa Beograda dogovorili su sa predstavnicima MUP da na linijama GSP na kojima je zabeležen najveći broj incidenata ubuduće u vozilima javnog prevoza dežuraju policajci u civilu.

Privremeni organ grada Beograda u potpunosti podržava stav sindikata da se moraju prekinuti napadi na vozače, a koordiniranim aktivnostima organa vlasti i zaposlenih u GSP nasilnicima se mora staviti do znanja da ih čeka oštra reakcija društva, saopšteno je iz gradske uprave.

U GSP je organizovan i broj dežurnog telefona koji već imaju svi vozači, putem koga će moći u realnom vremenu da prijave napad.Istovremeno, ovaj dežurni broj telfona direktno je povezan sa Brigadom SUP-a Beograd, sa kojom je dogovoreno da u istom trenutku policija reaguje.

Takođe, Privremeni organ će u saradnji sa GSP-om u najkraćem periodu krenuti sa uvođenjem sistema video nadzora u svim vozilima javnog prevoza, kao i tastera za hitne situacije, kako bi se ovakvi napadi sprečili u najvećoj mogućoj meri.

Povodom najave protesta sindiakata zaposlenih u GSP-u, direktor ovog gradskog prevoznika, u dogovoru sa predsednikom Privremenog organa Sinišom Malim, već je razgovarao sa predstavnicima samostalnog sindikata, a tokom sutrašnjeg dana, razgovor će biti obavljen i sa predstavnicima ostalih sindikata GSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track