LOŠE UNIFORME ZA KOMUNALCE: Dragan Đilas bacio više od 53,4 miliona dinara!

Skandal: Beogradski komunalaci idu u pohabanoj garderobi i pocepanim i izlizanim čizmama

LOŠE UNIFORME ZA KOMUNALCE: Dragan Đilas bacio više od 53,4 miliona dinara!

Beograd -
Kvalitet kao na buvljaku: Komunalni policajci nose pohabanu garderobu i pocepane čizme, iako je oprema papreno plaćena firmi „Pampero“, čiji su vlasnici u prijateljskim vezama sa bivšim gradonačelnikom Draganom Đilasom

BEOGRAD - Stižu računi na naplatu.Iako je bivša gradska vlast na čelu sa Draganom Đilasom debelo (pre)platila opremu za komunalnu policiju, koja je za 53,4 miliona dinara nabavljena preko firme „Pampero“, čiji su vlasnici Zoran Stojisavljević i Dragan Ješić u prijateljskim vezama sa bivšim gradonačelnikom, uniforma je sada u fazi raspada. Beogradski komunalaci idu u pohabanoj garderobi i pocepanim i izlizanim čizmama, zbog čega se snalaze na razne načine - farbaju pantalone i košulje, a neki su prinuđeni da kupuju novu obuću, plaćajući je iz svog džepa.- Mnogo komunalnih policajaca ide u pocepanim čizmama jer tih skupo plaćenih više nema za zamenu u magacinu. Uz to, zaduženim čizmama je istekao rok nošenja od dve godine. Neki zadužuju polovne čizme, koje je neko prethodno nosio, pa razdužio kada je prošlo dve godine, što je nehigijenski. Neke kolege same kupuju zimske čizme. A toliko para je dato iz budžeta grada za tu opremu - žale se komunalni policajci.Spiskali lovuPored problema sa obućom, komunalci tvrde da imaju veliki problem i sa garderobom, koja je, takođe, papreno plaćena.- Uniforma je farbana u privatnoj firmi, što je dodatno plaćeno. Pantalone su farbane za oko 600 dinara po komadu, a košulje za približno 250 dinara - dodaju ogorčeni komunalci.Kumovske vezeKako je Kurir pisao, grad je sa „Pamperom“, čiji su vlasnici Stojisavljević i Ješić u kumovskim vezama sa bivšim gradonačelnikom Đilasom, od 2010. do 2012. sklapao ugovore za nabavku opreme za komunalne policajce, na osnovu kojih je iz gradske kase toj firmi isplaćeno neverovatnih 53,4 miliona dinara i to bez sprovedenog tendera. Cene za uniformu komunalaca, najblaže rečeno, bile su prenapumpane. Tako je, recimo, par rukavica koštao skoro 4.000 dinara, majice kratkih rukava neverovatnih 3.068 dinara, letnje pantalone čak 4.300 dinara, čizme više od 7.000 dinara, a jakna gotovo 18.000 dinara. Garderoba i delovi opreme plaćeni su toliko skupo da bi cene bile niže čak i u maloprodaji poznatih marki.

Komunalna policijaFARBANJE ZA 250.000 DINARAU Komunalnoj policiji kažu da uniforme održavaju i nose u čistom i urednom stanju:- Zaduženja polovnih i nošenih čizama nije bilo, a sva zaduženja vršena su u skladu sa propisanim vremenom zamene. Uniforma koja je razdužena, a očuvana ofarbana je - 322 para pantalona i 195 komada košulja, što je koštalo 250.000 dinara, čime su ušteđena sredstva pošto je za kupovinu istih bilo potrebno oko 2.650.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track