Najnovije vesti

POTVRĐENO: „Beograd na vodi“ otvara oko 200.000 radnih mesta!

Kapitalna investicija

POTVRĐENO: „Beograd na vodi“ otvara oko 200.000 radnih mesta!

Beograd
Muhamed al Abar, vlasnik kompanije čije je delo najviša zgrada na svetu, "Burdž Dubai", spreman da za početak uloži 3,1 milijardu dolara u "Beograd na vodi"

BEOGRAD - Centar svetske klase!
Projekat „Beograd na vodi“ napokon je dobio svog investitora - direktora novoosnovane kompanije „Igl hils“ Muhameda el Abara iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je spreman da uloži oko 3,1 milijardu dolara!

Vredne nekretnine

On je juče u društvu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića, predsednika privremenog veća Beograda Siniše Malog i drugih članova Vlade organizovao prezentaciju projekta, koji bi od Beograda trebalo da napravi centar svetske klase, s težištem na ubrzanju rasta lokalne ekonomije i otvaranju 200.000 radnih mesta za mlade.

- Fokusiraćemo se na izgradnju modernog gradskog centra s objektima mešovite namene, uključujući stambene i komercijalne nekretnine, trgovačke centre, objekte maloprodaje, ugostiteljstva i obrazovanja i zdravstvene centre - ovim rečima najavili su početak radova na projektu „Beograd na vodi“ predstavnici kompanije, prepoznatljive po velikim poslovima u oblasti međunarodnih tržišta nekretnina.

Oni su dodali da će uz pomoć tehnologije i lokalnog ljudskog kapitala raditi na promociji svestrane socio-ekonomske dobrobiti lokalne zajednice, a sve aspekte projekta vodiće kompanija „Igl hils“ i njeni partneri.

Izlazak iz krize

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, nedavno je izjavio da je siguran da će realizacija projekta „Beograd na vodi“ značiti izlazak naše zemlje iz krize, pogotovo ako se nastavi rast auto-industrije i poljoprivrede.

- Daćemo sve od sebe da realizujemo projekat „Beograd na vodi“, a uspećemo jer lestvice postavljamo visoko. Potpuno sam siguran da će to značiti izlazak iz krize građevinske industrije, a ovakav rast u auto-industriji i poljoprivredi znači i siguran izlazak naše zemlje iz krize - rekao je Vučić.

 

Konačno dobila lokaciju
OPERA NA MESTU GLAVNE ŽELEZNIČKE STANICE!

Da bi glavni grad Srbije mogao da nas podseti na Sidnej, potrudili su se projektanti „Beograda na vodi“, koji su obezbedili i dugoočekivanu lokaciju za zgradu opere, za koju je planirano da bude na mestu glavne železničke stanice. Posle sedam godina od prvog pominjanja potencijalnih lokacija za izgradnju zgrade opere - na Trgu Republike, na ušću Save u Dunav i na nepoznatoj lokaciji na Novom Beogradu, sada je, ustanovljena pozicija opere.

 

ČINJENICE
Izgradili najvišu zgradu na svetu

- „Beograd na vodi“ zauzima prostor od Brankovog do Novog železničkog mosta
- Kompleks se prostire na više od dva miliona kvadrata
- Za realizaciju projekta neophodno je izmeštanje železničke i autobuske stanice i gradnja Prokop stanice
- Za gradnju u šest faza potrebno je šest do osam godina
- Predsednik privremenog veća Beograda Siniša Mali izjavio je da bi prva faza projekta mogla da bude započeta već krajem godine.
- Predviđeno je da ima tri obale, kanal, veštačko ostrvo i pešački most
- Obala će se koristiti za turizam, imaće ekskluzivne hotele, od kojih će jedan biti novi simbol grada
- U kompleksu su planirani i stambena zona, pojas zelenila, šoping-centri, mini-marina, komercijalni i sadržaji za sport i rekreaciju
- Direktor „Igl hilsa“ Muhamed el Abar vlasnik je kompanije „Emar propertiz“, koja je izgradila Burdž el Arab, najvišu zgradu na svetu

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...