VESIĆ: Projekat Beograd na vodi je u skladu sa zakonom!

Poziv investitorima da ulažu novac

VESIĆ: Projekat Beograd na vodi je u skladu sa zakonom!

Beograd -
Umesto da dočekamo raširenih ruku onoga ko hoće da investira nekoliko milijardi dolara u naš grad mi osporavamo projekat iz ne znam kojih razloga. To je po meni zamena teza" rekao je Vesić i dodao da nije korektno plašiti investitore

BEOGRAD - Projekat "Beograd na vodi" biće izrađen u skladu sa zakonom i ne postoji obaveza da se raspisuje javni poziv - izjavio je danas sekretar privremenog organa Beograda Goran Vesić.

Vesić je novinarima prilikom obilaska postrojenja "Makiš 2" rekao da je projekat Beograd na vodi na "stalnom pozivu u svetu" već nekoliko decenija, a da se do sada javio samo investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Umesto da dočekamo raširenih ruku onoga ko hoće da investira nekoliko milijardi dolara u naš grad mi osporavamo projekat iz ne znam kojih razloga. To je po meni zamena teza" rekao je Vesić i dodao da nije korektno plašiti investitore.

On je rekao da ima mnogo projekata u Beogradu koji su vredni više milijardi i pozvao sve one koji kritikuju projekat "Beograd na vodi" da te investitore pozovu da ulože novac.

"Ako Transparentnost misli da još neko želi da investira novac u Beograd nema nikakvih problema - ima mnogo projekata vrednih više milijardi u koje mogu drugi investitori da investiraju".

Predsednik privremenog organa Siniša Mali poručio je takođe predstavnicima Transparentnosti Srbije da ako imaju investitore da ih pozovu da dođu i investiraju u glavni grad Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track