DATA PONUDA: Grad Beograd kupuje Bus Plus?!
Foto: Bus Plus

Čeka se odgovor

DATA PONUDA: Grad Beograd kupuje Bus Plus?!

Beograd -
Još nemamo odgovor Busplusa, ostavili smo im nekoliko dana da o tome razmisle, ali u tome vidimo jedini način da sistem profunkcioniše. Nadam se da ćemo to rešiti sa Busplusom, ali ako ne uspemo, naći ćemo treće rešenje, rekao je Mali

BEOGRAD - Privremena uprava grada Beograda predložila je preduzeću Busplus, koje se bavi naplatom karata u javnom gradskom prevozu, da otkupi većinski udeo tog preduzeća, izjavio je Siniša Mali.

Mali je izjavio da su predstavnici Privremenog organa imali nekoliko sastanaka sa predstavnicima Busplusa, kojima je Beograd izašao s ponudom da otkupi većinski deo preduzeća, kako bi obezbedio da taj sistem funkcioniše.

"Još nemamo odgovor Busplusa, ostavili smo im nekoliko dana da o tome razmisle, ali u tome vidimo jedini način da sistem profunkcioniše. Nadam se da ćemo to rešiti sa Busplusom, ali ako ne uspemo, naći ćemo treće rešenje", rekao je Mali.

On je dodao da u dosadašnjim razgovorima nije iznet novčani iznos kojim bi Beograd otkupio većinski deo Busplusa.

"Ako dobijemo pozitivni odgovor da su zainteresovani za to, ući ćemo i u tu vrstu razgovora", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, sadašnji sistem javnog gradskog prevoza i naplate karata je neodrživ, subvencije za to preduzeće rastu "a kasa je sve praznija".

Bus plus potvrdio da je Grad beograd zaintersovan za kupovinu

Povodom izjave predsednika Privremenog organa Siniše Malog napominjemo da Sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu u Beogradu, koji je implementirala kompanija Apeks Solušn Tehnolodži, funkcioniše u potpunosti, i sve ugovorne obaveze se do detalja poštuju.

" Nakon nekoliko apela od strane naše kompanije da se otvoreno razgovara o unapređenju razvoja prevoza, otpočeli smo pregovore o daljim uslovima poslovanja sistema BusPlus u Beogradu, gde je jedna od tema bila i zainteresovanost grada da otkupi sistem", kažu u ovoj kompaniji.

U kompanij Apeks kažu da su takođe pripremili i niz drugih rešenja koja bi unela napredak u celokupan razvoj sistema prevoza i predstavljali rešenje za prevazilaženje problema sa kojim se suočavaju zajedno sa svim ostalim učesnicima u prevozu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track