SINDIKATI VOZAČA: Pozdravljamo inicijativu da Grad Beograd otkupi Bus plus!
Foto: Bus Plus

Javni prevoz u Beogradu

SINDIKATI VOZAČA: Pozdravljamo inicijativu da Grad Beograd otkupi Bus plus!

Beograd -
Sindikati kažu da je ove poslove GSP uspešno obavljao 120 godina "ali da im je taj posao oduzet i na volšeban način ustupljen konzorcijumu, koji je obećao povećanje prodaje od 30 odsto, ali to nije ostvareno, već je prihod smanjen

BEOGRAD - Saobraćajni sindikat, Sindikat vozača i sindikat Evrovozač saopštili su danas da podržavaju predlog privremene uprave grada Beograda, da grad otkupi većinski deo preduzeća Apeks, koje obavlja kontrolu i naplatu karata u javnom gradskom prevozu.

Podatak da su kontrolori koji su radili preko GSP za šest meseci, koliko su bili angažovani značajno, uvećali prihod grada od prodatih mesečnih i pojedinačnih karata, dovoljan je pokazatelj da je GSP Beograd u stanju da to radi na efikasniji i transparentniji način od privatnika, navodi se u saopštenju.

Ovi sindikati kažu da je ove poslove GSP uspešno obavljao 120 godina "ali nam je taj posao oduzet i na volšeban način ustupljen konzorcijumu, koji je obećao povećanje prodaje od 30 odsto, ali to nije ostvareno - već je prihod smanjen".

Ukoliko, kako su ocenili sindikati, poslove kontrole i naplate karata ponovo bude obavljao GSP Beograd biće smanjena izdvajanja iz budžeta za najvećeg gradskog prevoznika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track