SKANDAL U ŠKOLI: Učenik gađao razrednu mobilnim, ona završila u Urgentnom centru
Foto: Branka Savković

Nezapamćena drama u XIV beogradskoj gimnaziji

SKANDAL U ŠKOLI: Učenik gađao razrednu mobilnim, ona završila u Urgentnom centru

Beograd -
Dobila sam tahikardiju i sada imam ozbiljan problem, kaže profesorka Jasmina Milić pošto je na nju nasrnuo učenik Antonije B.

BEOGRAD - Posle incidenta samo promenio odeljenje.Forum beogradskih gimnazija (FBD) saopštio je da je učenik trećeg razreda XIV gimnazije u Beogradu Antonije B. (17) mobilnim telefonom gađao razrednog starešinu, profesorku informatike Jasminu Milić, koja je zbog pretrpljenog šoka završila u Urgentnom centru!Nezapamćeni slučaj u ovoj gimnaziji, prema navodima predsednika FBD Miodraga Sokića, dogodio se 26. decembra, a pojedini đaci koji su bili na času rekli su da je profesorka rekla Antoniju da će jedini dobiti jedinicu jer je odbio da radi kontrolni rad.Nije izbačen- Na to je on posle kratke prepirke odgovorio „da laže i da je prokleta na Božić“, a potom zafrljačio telefon - priča očevidac.Ipak, dečak i nakon predloga disciplinske komisije da bude izbačen iz škole pohađa nastavu, samo je prebačen u drugo odeljenje.Informatičarka Jasmina Milić rekla je za Kurir da sve što je imala da kaže, saopštila je policiji.- Meni stvarno nije dobro! Dobila sam jaku tahikardiju i sada imam ozbiljan problem. Ne želim da naudim maloletnom učeniku, dala sam izjavu policiji, i teško mi je da pričam o ovome - ispričala je nastavnica kratko i uz težak uzdah naglasila da je srčani bolesnik.Prema rečima svedoka zaposlenih u školi, ona je direktorki i policiji ispričala da ju je učenik gađao dva puta.Kamere u učionicamaDa situacija bude zanimljivija, potrudila se uprava škole, koja je postavila video-kamere u učionice, što joj posebno osporava FBG.- Direktorka škole Marija Miletić obavestila je roditelje o odluci Veća da se dete izbaci iz škole. Tako je postupak učinila nezakonitim. Najgore od svega je što je roditeljima prosledila video-snimak, što predstavlja krivično delo, a on je posle toga završio na Jutjubu - objasnio je Sokić i naglasio da je nedopustivo da se učenici snimaju za vreme časova.Direktorka škole, ipak, negira da je prekršila zakon.- Tog dana bila sam suprotna smena i sve informacije kojima raspolažem navodi su koleginica i onoga što može da se vidi na snimku, jer zvučni ton ne postoji. Koleginica nije gađana jer telefon nije išao u njenom pravcu. U toku je pojačan vaspitno-disciplinski rad, nakon čega će Nastavničko veće doneti odluku o eventualnom izbacivanju učenika iz škole. Disciplinska komisija smatra da treba da bude isključen, ali procedura mora da bude ispoštovana - rekla je direktorka.

Direktorka Miletić: Telefon nije išao u pravcu nastavnice
Direktorka Miletić: Telefon nije išao u pravcu nastavnice

Ministarstvo SNIMANJE UČENIKA NIJE ZABRANJENOU Ministarstvu prosvete Kuriru su rekli da ne postoji zakon koji zabranjuje snimanje učenika na času.- Uz saglasnost školskog odbora, saveta roditelja, pa i đačkog parlamenta, tako nešto je moguće ako je u skladu s najboljim interesima dece. Čitav slučaj u nadležnosti je inspekcije, tako da ćemo naknadno moći da saopštimo nešto više o događaju - naveli su iz ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track