BEOGRAD: Trgovinski objekti sutra mogu da budu zatvoreni!
Foto: Dado Đilas

Radno vreme za Dan državnosti Srbije

BEOGRAD: Trgovinski objekti sutra mogu da budu zatvoreni!

Beograd -
Ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu da rade u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena, od 00.00 do 24.00

BEOGRAD - Sekretarijat za privredu Beograda saopštio je da sutra, na Dan državnosti Srbije - Sretenje, trgovinski, ugostiteljski i zanatski objekti mogu biti zatvoreni, dok 16. i 17. februara moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00.

Kako se dodaje, danas dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambenog asortimana, moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00. Naglašava se da na dan državnog praznika (15, 16. i 17. februara) trgovinski objekti u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

U saopštenju se navodi i da benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i na opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00.00 do 24.00, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00. Dodaje se da ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama, 15. februara mogu da rade najduže do jedan sat po ponoći i emituju muzički program do 24 sata, a 16. i 17. februara mogu da rade najduže do 24 sata i emituju muzički program do 23 sata.

Ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu da rade u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena, od 00.00 do 24.00. Sekretarijat za privredu Beograda podseća da dežurni prodajni objekti u vreme državnih i drugih praznika, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.Ističe se i da svi trgovinski i zanatski objekti za vreme praznika u dane Državnosti Srbije mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena.

Trgovinski objekti Maksi, Merkator i Roda, saopštili su da će u dane kada se praznuje Sretenje raditi uobičajeno radno vreme.NE PROPUSTITE:

POZVAN DRŽAVNI VRH: Hočevar služi misu za Dan državnosti Srbije

Nikolić uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track