Vesić: Bez divlje prodaje na Vidikovačkoj pijaci
Foto: Beta

Pojačana kontrola

Vesić: Bez divlje prodaje na Vidikovačkoj pijaci

Beograd -
Sir i mesne prerađevine se oduzimaju, rekao je Vesić i dodao da takva hrana ne može da se prodaje na mestima koja nisu legalna i nemaju kontrolu

BEOGRAD - Sekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas, posle akcije suzbijanja i uklanjanja divlje prodaje na Vidikovačkoj pijaci, da roba nije oduzimana, ali da su napisane mandatne kazne i prodavci su dobili upozorenje da na nelegalnim mestima ne prodaju robu.

Sir i mesne prerađevine se oduzimaju, rekao je Vesić i dodao da takva hrana ne može da se prodaje na mestima koja nisu legalna i nemaju kontrolu.

"Povod za ovu akciju je otkrivanje nelegalne prodaje mesa, jer su se pojavile mesne prerađevina od uginulih životinja.Grad Beograd je završio vanrednu veterinarsku inspekciju na svim pijacama i, osim u dva slučaja, smo utvrdili da se potpuno regularne mesne prerađevine prodaju na pijacama", rekao je Vesić.Ta dva slučaja su bila u okviru dozvoljenog. Tako smo pokazali da vodimo računa o zdravlju naših građana i o održavanju komunalnog reda, istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovakve akcije će biti nastavljene i na ostalim pijacama, kao i pored škola, jer je cilj da se prodaja robe obavlja na način koji je predviđen zakonom.U akciji su učestvovali Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda, Komunalna policija grada Beograda, JKP Gradske pijace, JKP Gradska čistoća, Opština Rakovica, kao i veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track