Najnovije vesti

Antić: Most Zemun-Borča uslov za razvoj trećeg Beograda!
Foto: Nemanja Pančić

Potreba i za formiranjem nove opštine

Antić: Most Zemun-Borča uslov za razvoj trećeg Beograda!

Beograd
Ako su mostovi na Savi bili preduslov za stvaranje Novog Beograda, most Borča - Zemun stvara uslov da se Borča razvije u centar "trećeg Beograda, rekao je Antić

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić poručio je danas da se izgradnjom mosta Borča - Zemun stvaraju uslov da se Borča razvije u centar "trećeg Beograda" i naglasio da taj deo grada treba da postane nova opština kako bi građani samostanije donosili odluke o svom razvoju.

 

"Ako su mostovi na Savi bili preduslov za stvaranje Novog Beograda, most Borča - Zemun stvara uslov da se Borča razvije u centar "trećeg Beograda", rekao je Antić prilikom obilaska naselja Borča, u razgovoru sa građanima, navedeno je saopštenju.

 

On je naveo i da će novi most i saobraćajnice povećati cenu zemljišta na levoj obali Dunava i privući investitore.Antić je naglasio i da se upravo zbog veće frekvencije saobraćaja koja se očekuje, mora što pre povećati bezbednost na Zrenjaninskom putu.

 

"Po sredini puta u dužini od tri kilometara potrebno je što pre postaviti zaštitnu ogradu, da bi se sprečilo pretrčavanje Zrenjaninskog puta, a naročito dece", rekao je Antić.

 

On se založio da se u Borči izgradi srednja tehnička škola, ocenjujući kako je nedoputsivo da tako veliko naselje na levoj obali Dunava nema srednju školu."Oko 100.000 sugrađana već sada čine "grad u gradu", koji je veći od dve trećine opština u Srbiji.

 

Zato je neophodno da ovaj deo Beograda, sa Borčom kao centrom, postane opština, kako bi u budućnosti, građani samostanije donosili odluke o svom razvoju", rekao je Antić.

 

On je rekao da se zalaže i da se kroz stvaranje voćarskih plantaža ojača poljoprivredna proizvodnja i organizuje veliki broj kooperanata.

 

"Znam da vam dosta toga nedostaje i da vaš kvalitet života nije na zavidnom nivou. Lično ću se angažovati da taj deo grada oživi i uverićete se kakve će promene most doneti i kako će unaprediti vaše živote", rekao je Antić građanima.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...