Grubješić: Prvo vodovod i kanalizacija, pa onda Beograd na vodi
Foto: BETA

Miting URS

Grubješić: Prvo vodovod i kanalizacija, pa onda Beograd na vodi

Beograd -
Hajde prvo asfalt u svim beogradskim ulicama, pa tek onda metro. Hajde da Beograd ima vodu, pa tek onda "Beograd na vodi". Hajde da imamo parking mesta pa tek onda najstrože kazne, navela je potpredsednica URS

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić izjavila je danas da želi da Beograd bude evropska metropola, da sve ulice imaju prvo vodovod i kanalizaciju, pa tek onda metro i grad na vodi.

Grubješić je na mitingu URS-a u Beogradu pod sloganom "Da radimo i da živimo" naglasila da Beograd danas liči na prestonicu balkanske provincije i da joj smeta što ima više pečenjara nego galerija, što su vrata brojnih muzeja zatvorena, da joj je žao što Beograd nije postao ekonomski i finansijski centar regiona i što ga stranci pamte po jeftinoj zabavi.

Ona je naglasila da Beogradu nisu potrebna prazna obećanja, recikliranje starih projekata, a da se 40 godina čeka na jednu želežničku stanicu-Prokop.

"Hajde prvo asfalt u svim beogradskim ulicama, pa tek onda metro. Hajde da Beograd ima vodu, pa tek onda "Beograd na vodi". Hajde da imamo parking mesta pa tek onda najstrože kazne", poručila je Grubješić.

Potpredsednica URS-a i kandidat za gradonačelnika Beograd je podsetila da u prestonici ima 106.000 nezaposlenih, a da su jedna trećina mladi, da su Beogradu potrebni i domaći i strani investitori, ali i manja birokratija, elektronska uprava, brže dozvole. Zalagaće se, kako kaže, i za čvršće veze sa Beogradskim univerzitetom, da se spreči dalji odliv mozgova i da se mladi ljudi zadrže u zemlji.Ona je navela da je potrebno podsticati mlade bespovratnim kreditima da pokrenu sopstveni posao i ostanu u zemlji.

"Beogradu je potrebna decentralizacija. Zalagaćemo se za nove opštine, ali i da postojeće imaju veća ovlaštenja", rekla je Grubješić.Ona je podsetila da danas sedam osmina budžeta pripada gradu, dok samo jedna osmina ostaje opštinama.

"Zelim da Beograd bude poznat po toleranciji, a ne po aroganciji...Glas za URS je glas za nova radna mesta i život, a ne za životarenje", zaključila je Grubješić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track