Treća Srbija: Studentima jeftiniji smeštaj
Foto: Treća Srbija

Vanredni izbori 16. marta

Treća Srbija: Studentima jeftiniji smeštaj

Beograd -
Beograd nema velike ingerencije nad obrazovanjem koje je mahom povereno republičkim vlastima, ali to ne znači da ne možemo da uredimo druge segmente studentskog života, recimo smeštaj, istakao je predsednik Treće Srbije i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Protić.

BEOGRAD - Treća Srbija saopštila je danas da Beograd, kao najveći univerzitetski grad u zemlji, mora da posveti veću pažnju studentima, da im obezbedi bezbedniji i jeftiniji smeštaj i veći broj kulturnih sadržaja.

Iz ove partije su naveli da su porodica, obrazovanje i rad tri fokusne tačke njihove politike, gde je obrazovanje ipak najbitnije.

"Beograd nema velike ingerencije nad obrazovanjem koje je mahom povereno republičkim vlastima, ali to ne znači da ne možemo da uredimo druge segmente studentskog života, recimo smeštaj - istakao je predsednik Treće Srbije i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Protić.

On je podsetio da nema dovoljno studentskih domova, niti kapaciteta, a ukazao je i na loše uslove smeštaja i odsustvo kulturnih sadržaja. Prema njegovim rečima, moderni studentski domovi bi trebalo, po uzoru na razvijena društva, da garantuju više bezbednosti za studente, a manje brige i finansijskih troškova za roditelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track