VISINA 220 METARA: Ovakav će biti pogled sa Kule Beograd kada se izgradi!
Foto: Printscreen

Projekt Beograd na vodi

VISINA 220 METARA: Ovakav će biti pogled sa Kule Beograd kada se izgradi!

Beograd -
Na Jutujubu pojavio se video klip koji prikazuje realistično kako će izgledati pogled sa 220 metara visine kada bude izgrađena Kula Beograd u okviru projekta Beograd na vodi

BEOGRAD - Radovi na izgradnji Kule Beograd na Sava mali počeće do kraja godine, najavio je danas predsednik Privemenog organa grada Beograda Siniša Mali, rekavši da očekuje da će nova kula, kao deo projekta "Beograd na vodi" biti završena za tri godine.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama Kula Beograd zvađe se Blegrade Tower i biće visine 220 metara što će biti najveća građevina u srpskoj metropoli. Kako bi to moglo da izgleda u sadašnjoj perspektivi prikazao je video klip koji se pojavio na Jutjubu i pokazuje kako će izgledati vidikovac nad prestonicom kada kula bude izgrađena.

Prilikom obilaska Savamale, odnosno Bar venecije, Mali je rekao da su brodovi koji se tu nalaze "ruglo grada" i da se postavlja pitanje zašto bi bilo ko bio protiv toga da se ovaj deo rasčisti i da se uradi projekat "Beograd na vodi", pa da ovaj deo grada "zasija punim sjajem".

Foto: Kurir-arhiva
Foto: Kurir-arhiva

Mali je rekao da će Kula biti ponos Beograda i dodao da će svako ko je zainteresovan da se upozna sa maketama tog projekta, moći to da uradi u zgradi Stare zadruge.

"Danas kreće restauracija Strare zadruge koja će biti novi centar svih promotivnih aktivnosti i neka vrsta reklamnog centra za "Beograd na vodi". Ko je danas prolazio pored te zgrade može da vidi da su skele već postavljene", rekao je Mali i objasnio da se restauracija radi od novca arapskog investitora.On je rekao da je to jedna od najlepših i najstarijih zgrada u Beogradu i dodao da će i ona posle restauracije zasijati punim sjajem.

"I da nema "Beograda na vodi" trebalo bi očistiti ovaj deo, rešiti se olupina a ljudima koji ovde žive, od kojih neki u vagionima, naći smeštaj", rekao je Mali.

Obilasku je prisustvovao sekretar Privremenog organa Goran Vesić.

http://www.youtube.com/watch?v=gA9aCdF6klo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja