Gradska čistoća nabavila prese za smeće
Foto: Beoinfo

Za čistiji Beograd

Gradska čistoća nabavila prese za smeće

Beograd -
Vozila su opremljena sa euro 5 motorima, najmodernijim sistemima za bezbednost u saobraćaju, regulatorima izduvnih gasova i sa klimatizovanim kabinama

BEOGRAD - U JKP „Gradska čistoća”, pored nedavno nabavljena tri nova „mini smećara”, stigla su još četiri nova vozila. U pitanju su najsavremenija vozila za iznošenje smeća, takozvane prese, kapaciteta 22 kubna metra, proizvođača MAN, navodi se u saopštenju.

Vozila su opremljena sa euro 5 motorima, najmodernijim sistemima za bezbednost u saobraćaju, regulatorima izduvnih gasova i sa klimatizovanim kabinama.

"Nabavka nova četiri vozila omogućiće nam da efikasnije obavljamo posao odnošenja komunalnog otpada. Sa više vozila mnogo brže ćemo stizati do svih lokacija za odnošenje smeća, a imaćemo i manje kvarova koji se, očekivano, često dešavaju na sada već starim vozilima. Ukoliko želimo da brzo i efikasno, a pri tome i bezbedno obavljamo posao, moramo voditi računa o voznom parku i truditi se da ga obnavljamo. Ove godine, zahvaljujući brojnim racionalizacijama i uštedama, uspeli smo da iz sopstvenih sredstava kupimo vozila", istakao je v.d. direktora JKP „Gradska čistoća” Siniša Lazarević.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali izrazio je zadovoljstvo zbog nabavke preko potrebnih vozila."Ovo je dobar primer kako se merama ušteda može investirati u ono što je zaista potrebno kako bi se čistoća Beograda podigla na viši nivo i to je nešto što svi sugrađani mogu da vide na ulicama našeg grada. Naravno da uvek može bolje, pa očekujem da će „Čistoća” nastaviti sa pozitivnim trendom poslovanja u korist svih Beograđana", rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track