VESIĆ: Platite porez na imovinu do 31.marta!
Foto: Dado Djilas

Ističe rok za pravna lica

VESIĆ: Platite porez na imovinu do 31.marta!

Beograd -
Nažalost, mali broj obveznika do sada je izvršio svoju zakonsku obavezu", rekao je Vesić i pozvao ih da to učine najkasnije do 31. marta

BEOGRAD - Sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je mali broj pravnih lica u Beogradu platio porez na imovinu za prvi kvartal 2014. i pozvao ih da to učine najkasnije do ponedeljka, 31. marta, jer tada ističe rok za utvrđivanje poreza na imovinu.

On je podsetio građane Beograda, koji još nisu platili dnevne parking karte, da rok za sklapanje sporazuma o otplati duga sa popustom ili na rate ističe 28. aprila.

Vesić je podsetio da obveznici koji vode poslovne knjige, prema izmenama Zakona o porezu na imovinu, od 1. januara 2014. vrše samooporezivanje, odnosno da u skladu sa zakonskim odredbama sami utvrđuju porez na imovinu za 2014.

"Nažalost, mali broj obveznika do sada je izvršio svoju zakonsku obavezu", rekao je Vesić i pozvao ih da to učine najkasnije do 31. marta.

Kada je reč o neplaćenim dnevnim parking kartama, Vesić je ukazao da je grad Beograd ponudio da građani reprogramom regulišu svoje obaveze, jer bi na taj način bila otpisana ukupna kamata za sve dužnike.JKP "Parking servis" će tokom aprila, u zavisnosti od broja građana koji se prijave za reprogram, prilagoditi svoje radno vreme kako bi svi zahtevi bili primljeni i obrađeni, naveo je Vesić.

Kako je istakao poziv za reprogramom se posebno odnosi na vlasnike automobila sa registracionim tablicama van Srbije koji duguju za dnevne parking karte.

On je dodao da će "Parking servis" od 1. aprila automobilima sa registracionim tablicama van Srbije koji ne budu platili dnevnu parking kartu postaviti "lisice".

Posle 28. aprila JKP "Parking servis" je u obavezi da prinudno naplati dugovanja posredstvom izvršitelja, a u skladu sa Zakonom o obezbeđenju i izvršenju, rekao je Vesić i istakao da neće biti dodatnih rokova za plaćanje dugova za dnevne parking karte, kao ni novog reprograma.

"Većina građana Beograda uredno plaća parkiranje i grad Beograd im zahvaljuje na tome. Tim pre smo odlučni da uvedemo red u ovu oblast i da manjina koja ne plaća svoje obaveze ne bude nagrađena", zaključio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track