SELAKOVIĆ U AEROINŽENJERINGU: Počeli radovi na adaptaciji Prvog osnovnog suda
Foto: Tanjug

Radovi u toku

SELAKOVIĆ U AEROINŽENJERINGU: Počeli radovi na adaptaciji Prvog osnovnog suda

Beograd -
Selaković je posle obilaska gradilišta rekao da će se u toj zgradi nalaziti građansko odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu u kom će od jeseni raditi 102 sudija i 568 članova pratećeg osoblja
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Rekonstrukcija zgrade bivšeg Aeroinženjeringa u kojoj će biti smešten Prvi osnovni sud u Beogradu formalno je počela danas i radovi bi trebalo da budu završeni do septembra, najavio je danas ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Selaković je novinarima posle obilaska gradilišta rekao da će se u toj zgradi nalaziti se građansko odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu u kom će, kako je izazio očekivanje, od septembra raditi 102 sudija i 568 članova pratećeg osoblja.

Ministar je istakao da je ukupna vrednost radova na adaptaciji prostora 13 miliona evra, dodajući da će sud biti uređen po najsavremenijim standardima, i imati najbolje opremljen prostor arhive."Jedan od prioriteta ministarstva su investicije u pravosudnu infrastrukturu. Stanje u srpskom pravosuđu nije na zavidnom nivou, negde je zabrinjavajuće, a u Beogradu je možda najalarmantnije", istakao je Selaković.

Radovi bi, kako je kazao ministar, u narednih 90 dana trebalo da budu završeni nakon čega sledi tehnička kontrola zgrade.On je, među budućim projektima adaptacije, najavio i adaptaciju nekadašnjeg Petog opštinskog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu, koji je sada, kako je podsetio, na 15 lokacija.Selaković je kazao da će tokom ove godine svoju zgradu dobiti i Apelacioni sud u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track