Vesić: 6. aprila smo kažnjeni jer smo se suprotstavili nacistima!
Foto: Tanjug

Sekretar Privremenog organa Beograda

Vesić: 6. aprila smo kažnjeni jer smo se suprotstavili nacistima!

Beograd -
Bombardovanje 6.aprila 1941. i 1944. uvek treba da nas podseća na nevine žrtve koje su poginule u gradu koji je bio proglašen otvorenim i koji se nije branio, rekao je Vesić

BEOGRAD - Polaganjem venaca na spomen obeležje u Karađorđevom parku predstavnici Privremenog organa Beograda i Udruženja građana "Šesti april" odali su počast stradalima u nacističkom bombardovanju Beograda 1941.godine.

U ime Grada venac je položio sekretar Privremenog organa Goran Vesić koji je ujedno i najavio izgradnju jedinstvenog spomenika u čast svim Beograđanima koji su stradali u nacističkom i savezničkom bombardovanju 1941. i 1944.godine.

Prema njegovim rečima, danas se obeležava stradanje više hiljada Beograđana koji su poginuli samo zato što su se usudili da se suprotstave nacistima i pokažu stav na tadašnja dešavanja u svetu.

"Bombardovanje 6.aprila 1941. i 1944. uvek treba da nas podseća na nevine žrtve koje su poginule u gradu koji je bio proglašen otvorenim i koji se nije branio, a koji je kažnjen samo zato što se nismo uklapali u njihovu podelu sveta", rekao je Vesić.

On je dodao da su predstavnici Privremenog organa razgovarali sa Udruženjem građana "Šesti april" o izgradnji jedinstvenog spomenika kojim će biti odata počast stradalima u nacističkom i savezničkom bombardovanju.

"Kao odgovorni ljudi moramo da se sećamo svoje istorije i nevino poginulih kako u budućnosti ne bismo ponavljali greške iz prošlosti", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track