Mali: Beograd će i ubuduće imati organ nadležan za EU
Foto: Fonet

Odgovor na pismo nevladinih organizacija

Mali: Beograd će i ubuduće imati organ nadležan za EU

Beograd -
Pismo 66 nevladinih organizacija upućeno na pogrešnu adresu, jer će odluke o reformi gradske uprave donositi Skupština grada Beograda, koja će biti formirana 23. aprila, i to kroz izmene i dopune Statuta grada i Odluke o gradskoj upravi, rekao je predsednik Privremenog organa

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali je, povodom otvorenog pisma koje mu je uputilo više nevladinih organizacija sa zahtevom da se ne ukida i ne menja nadležnost gradske Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, objasnio da će glavni grad i ubuduće imati organ koje će se baviti evrointegracijama, ali na efikasniji način nego što je to do sada činjeno.

Mali je rekao da je pismo 66 nevladinih organizacija upućeno na pogrešnu adresu, jer će odluke o reformi gradske uprave donositi Skupština grada Beograda, koja će biti formirana 23. aprila, i to kroz izmene i dopune Statuta grada i Odluke o gradskoj upravi.

"Skupštinu grada čine odbornici koje su birali građani, pa su njihove odluke legitimne. Privremeni organ ne donosi konačne odluke o reformi gradske uprave, tako da je pismo upućeno na pogrešnu adresu", naveo je Mali u izjavi dostavljenoj u sredu medijima.

On je objasnio da zajedno sa svojim saradnicima za novu skupštinu grada i nove organe uprave priprema predlog reforme gradske uprave kako bi ona bila efikasnija i funkcionalnija, i da se o svakom segmentu konsultuje sa drugim organima javne uprave.

Tako će, kada je reč o poslovima koje grad Beograd treba da obavi u okviru procesa evrointegracija, sa šeficom pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanjom Miščević u ponedeljak biti održan sastanak, kojem će, osim njega i sekretara Privremenog organa Gorana Vesića, prisustvovati svi koji se u gradu bave evrointergracijama.

Mali je dodao da mu je drago što su potpisinici otvorenog pisma zadovoljni dosadašnjim radom Agencije za evropske integracije, međutim Privremeni organ grada Beograda nije previše zadovoljan njenim radom, a nisu, kako je uveren, ni građani Beograda i šira javnost.

"Grad Beograd će, kao i do sada, i ubuduće imati organ koji će se baviti poslovima evropskih integracija. Jedino što očekujem da će u budućnosti od rada ovog organa imati više koristi svi građani Beograda, uprave grada i opština, javna preduzeća i privreda, kako kroz korišćenje fondova EU koji su na raspolaganju Srbiji, tako i kroz promovisanje ideje evropske Srbije", rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track