POPLAVE I U OBRENOVCU: Zbog izlivanja reke Peštan ugrožena dva sela!
Foto: Fonet

Teško u Konaticama i Draževcu

POPLAVE I U OBRENOVCU: Zbog izlivanja reke Peštan ugrožena dva sela!

Beograd -
Nešto više od 30 kuća ugroženo poplavnim talasom koji se kreće ka mestu Draževac, a pravci koji povezuju Konatice i Poljane i Draževac i Poljane su u prekidu

BEOGRAD - Na teritoriji mesnih zajednica Poljane i Konatice, u opštini Obrenovac, proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reke Peštan, saopšteno je iz te beogradske opštine i istaknuto da je nešto više od 30 kuća ugroženo poplavnim talasom koji se kreće ka mestu Draževac i da su neki lokalni putevi u prekidu.

Pravci koji povezuju Konatice i Poljane i Draževac i Poljane su u prekidu, navodi se u saopstenju i ističe da se voda polako povlači sa puteva.

Komandant vatrogasno spasilačke brigade Beograd Mile Jovičić ocenio je u saopštenju da voda nije ušla u kuće i domaćinstva osim u ekonomske objekte, a u velikoj meri poplavljene su njive.

"Ljudi uglavnom ne žele da izađu iz svojih kuća, a mi ćemo im pružiti svu neophodnu pomoć. Ostaćemo da dežuramo na terenu sve dok ne budemo bili potpuno sigurni da više neće pretiti opasnost od širenja vode", istakao je Jovičić, dok je Dragoslav Mršević, zamenik predsednika opštine Obrenovac i zamenik komandanta štaba za vanredne situacije naveo da je u pitanju nebranjeni deo opštine Obrenovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track