DEČAK JUNAK: Gradonačelnik Mali uručio nagradu Nikoli (10) za herojsko delo
Foto: Tanjug

Nagrada Grada Beograda

DEČAK JUNAK: Gradonačelnik Mali uručio nagradu Nikoli (10) za herojsko delo

Beograd -
Nagrađeni Nikola Ranković je 30. novembra prošle godine organizovao dobrotvorni rok koncert za operaciju devojčice Lane Nikolić, a tom prilikom je sakupljeno oko 15.000 evra
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas Nagradu Grada Beograda za herojsko delo u 2013. godini 10-godišnjem Nikoli Rankoviću, koji je organizovao dobrotvorni rok koncert za operaciju devojčice Lane Nikolić.

Ranković je koncert organizovao 30. novembra prošle godine, povodom svog rođendana, koji je 26. novembra, a tom prilikom je sakupljeno oko 15.000 evra. Mali je nakon uručivanja nagrade, rekao da Nikolin potez predstavlja čin herojstva i junaštva.

"Ono što je Nikola uradio treba da bude primer i odraslima i omladini", rekao je Mali i dodao da su briga o drugima i onima koji ne mogu da se brinu o sebi vrednosti koje se u Beogradu možda i zaboravljene i koje treba ponovo vratiti.

Mali je rekao i da će grad Beograd i on lično, uvek biti na raspolaganju Rankoviću, jer ideja koju je sproveo treba da bude vodilja svih nas.Ranković je od novčane nagrade koju je dobio, planirao da kupi bas gitaru i pojačalo za Dom "Drinka Pavlović", međutim on se dogovorio sa gradonacelnikom da će Mali finansirati kupovinu te muzičke opreme.

"Preuzeću na sebe troškove i zajedno ćemo donirati bas gitaru i pojačalo", rekao je Mali kome je Ranković danas dao informacije koju je marku muzičke opreme želeo da kupi.

Na pitanje odakle mu ideja da organizuje dobrotvorni koncert, Ranković je rekao da nije mogao da gleda i da razmišlja o tome da li će se skupiti dovoljno novca za Lanino lečenje, već je želeo da pomogne. On je naveo da su na koncertu izvođene obrade različitih pesama, ali i njegove pesme među kojima je "Neću u da živim u zemlji bez rokenrola", koju je sam napisao i izvodio na manifestaciji "Radost Evrope".

Govoreći o Lani Nikolić za koju je skupljao novac, Ranković je rekao da je nažalost još nije upoznao, ali da je njena operacija u Rimu uspešno izvedena i da se devojčica uspešno oporavlja.

Ranković je rekao i da je njegov plan da ove godine izda album, kao i da jednog dana upiše Muzičku akademiju, a kao omiljene bendove naveo je "White snake", "Rolingstonse", "Van Gogh", EKV, "Partibrejkerse"... S obzirom da mu je gradonačelnik rekao da će on kupiti bas gitaru i pojačalo za Dom "Drinka Pavlović", Ranković je rekao da će morati da smisli novi plan i da je dobra ideja da prikuplja novac za album koji planira da izda.

Ranković, koji se novinarima predstavio kao Džoni, na pitanje da li ima neku manu, s obzirom na sve što je uradio i što planira, rekao je da je "ponekad malo tvrdoglav".U neformalnom razgovoru Malog i Rankovića, gradonačelnik je upitao svog gosta koju gitaru svira, kako mu ide sviranje, koliko dugo svira, kada će organizovati sledeći koncert, da li može nešto da učini za njega...

Mali je rekao Rankoviću da je i sam, kad je bio mlađi, svirao u jednom bendu i da se bavio sportom, ali da je sve vreme bio odličan đak, a tim povodom je i istakao da je obrazovanje svakako najbitnije.Ranković je u Skupštini grada izveo numeru "Neću da živim u zemlji bez rokenrola", a gradonačelnik mu je rekao da ima odličan osećaj za ritam i da je na pravom putu da postane rok zvezda.

Mali je rekao i da mu je čast što je na samom početku mandata gradonačelnika, imao zadovoljstvo i čast da uruči nagradu Rankoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track