ODBORNIČKA GRUPA SNS: Naknade trudnicama smanjene zbog dugova DS!

Dug Beograda 1,1 milijardu evra

ODBORNIČKA GRUPA SNS: Naknade trudnicama smanjene zbog dugova DS!

Beograd -
Dragan Đilas i njegova vlast su obmanjivali građane Beograda obećavajući im nadoknade i pomoć koju grad nije mogao da plaća. Tako su skupljali jeftine političke poene, a istovremeno uništavali Beograd. Zbog takve politike, Beograd je doveden na ivicu bankrota, ističe SNS

BEOGRAD - Odbornička grupa Srpske napredne stranke u Skupštini Beograda, reagujući na saopštenje Demokratske stranke u kome novu gradsku vlast okrivljuje za smanjenje naknada za trudnice, ocenila je da su te optužbe "vrhunac licemerja i bezobrazluka", jer su naknade smanjene zbog dugova koje je napravila DS.

Kako se navodi u saopštenju Odborničke grupe SNS, Grad Beograd je bio prinuđen da u ovom trenutku smanji jednokratne nadoknade porodiljama zbog toga što je, kako se ističe, DS opljačkala Beograd zaduživši ga za više od 1,1 milijardi evra.

"Dragan Đilas i njegova vlast su obmanjivali građane Beograda obećavajući im nadoknade i pomoć koju grad nije mogao da plaća. Tako su skupljali jeftine političke poene, a istovremeno uništavali Beograd. Zbog takve politike, Beograd je doveden na ivicu bankrota, javna preduzeća na rub propasti, a funkcionisanje grada je znatno otežano", ističe SNS.Naknade porodiljama, objašnjava SNS, smanjene su u skladu sa finansijskim mogućnostima grada, dok osim grada, svoje naknade isplaćuje i Vlada Srbije.

"Za razliku od Đilasa nećemo da lažemo ljude i obećavamo ono što ne možemo da ispunimo. Ono što pripada porodiljama to će da dobijaju na vreme. Mi ćemo građanima uvek da govorimo istinu. Za smanjenje naknada kriv je isključivo Dragan Đilas koji je doveo grad na ivicu bankrotstva i zadužio ga za 1,1 milijardu evra", poručuje SNS.Ta stranka navela je da je Privremeni organ, prilikom preuzimanja grada na osnovu odluke Vlade Srbije, zatekao neisplaćene nadoknade za porodilje kao i druge osobe u iznosu od više od 500 miliona dinara, kao i da su neka dugovanja poticala iz 2010. i 2011. godine.SNS dodaje da prethodna gradska vlast nije isplaćivala ni ono što je obećala, pa je tako za pet meseci Privremeni organ isplatio skoro čitav dug, s tim da je u ovom trenutku ostalo da se plati oko 50 miliona dinara starog duga."Dok je Đilasova vlast dugovala trudnicama nije ih bilo sramota da, recimo, zakup za obdanište u zemunskom naselju Altina plaćaju 12 evra po kvadratu odnosno preko 23.000 evra mesečno!? Tu fakturu Đilas je redovno plaćao za razliku od naknada porodiljama", ističe SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track