REPROGRAM ZA INFOSTAN: Za neplatiše izmirenje duga moguće do kraja septembra 2014!
Foto: Kurir

Za redovne platiše dodatni popust

REPROGRAM ZA INFOSTAN: Za neplatiše izmirenje duga moguće do kraja septembra 2014!

Beograd -
Reprogramom su obuhvaćeni dužnici po pravosnažnim rešenjima, rešenjima o izvršenju, oni koji duguju više od šest meseci, a nisu utuženi i dužnici koji su potpisali ugovor o priznanju duga i plaćanju na rate

BEOGRAD - Stanovnici Beograda koji nisu izmirili sve obaveze za komunalne usluge moći će do kraja septembra da zaključe ugovor o reprogramu duga, dok, s druge strane, postoji mogućnost da redovne platiše dobiju dodatni popust, saopštila je gradska uprava.

Odlukom grada svi koji duguju "Infostanu" zaključno sa 31. martom 2014. moći će od 1. juna do 31. septembra 2014. da zaključe ugovor o reprogramu dugova.

Kako se dodaje reprogramom su obuhvaćeni dužnici po pravosnažnim rešenjima, rešenjima o izvršenju, oni koji duguju više od šest meseci, a nisu utuženi i dužnici koji su potpisali ugovor o priznanju duga i plaćanju na rate.

Reprogram duga obuhvata glavnicu, troškove obračuna kamate, sudske i troškove privatnih izvršitelja, koji su plaćeni do tog trenutka.Obračun kamate miruje tokom primene reprograma, a ugovorom o priznanju duga predviđeno je i plaćanje tekućih obaveza.

Za utvrđeni iznos duga ponuđena je mogućnost plaćanja na rate, bez grejs perioda i uz otpust dela duga u zavisnosti od broja rata - za promptno plaćanje 15 odsto, 12 odsto na tri rate, deset odsto na šest rata, pet odsto na 12 rata i bez mogućnosti za otupust duga za više od 12 rata.

Za izmirenje duga većeg od 200.000 dinara ponuđena je mogućnost otplate do 60 rata.S druge strane, kada je reč o redovnim platišama, gradska uprava je preporučila javnim preduzećima dodatne stimulativne mere.

Na taj način bi, pored dosadašnjeg popusta od pet odsto, za redovno plaćanje u narednih šest meseci bio odobren još jedan odsto popusta od sedmog meseca, pa bi tako popust iznosio šest odsto.

Za redovno plaćanje u narednih 12 meseci, od trinaestog meseca, odobravao bi se još jedan odsto popusta, čime bi se ukupan iznos popusta za redovne platiše popeo na sedam odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track