Mali: Učinićemo sve da gradska uprava bude što efikasnija
Foto: Tanjug

Poštovanje radnog vremena

Mali: Učinićemo sve da gradska uprava bude što efikasnija

Beograd -
Želja nam je da novim radnim vremenom od 7.30 budemo što efikasniji i da izađemo u susret i građanima i pravnim licima, naveo je gradonačelnik Beograda
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će učiniti sve da gradska služba bude što efikasnija i brža i na raspolaganju građanima Beograda što duže tokom dana.

Mali je, nakon što je obišao zaposlene u gradskoj upravi i proverio da li se poštuje novo radno vreme od 7.30, rekao novinarima da od danas počinje i celodnevni prijem građana u svim sekretarijatima.

"Više se neće dešavati da pojedini sekretarijati, kao što je bio Sekretarijat za urbanizam i legalizaciju imaju prijem stranaka dva puta nedeljno", rekao je Mali. On je dodao da će ove nedelje građani biti obavešteni o načinu na koji će moći svakodnevno da dođu do jednog od članova gradskog veća, izlože i ako je moguće reše svoje probleme.

"Želja nam je da novim radnim vremenom od 7.30 budemo što efikasniji i da izađemo u susret i građanima i pravnim licima. Bilo je neophodno uskladiti radno vreme gradske uprave sa radnim vremenom državnih organa s obzirom da postoje veliki broj nadležnosti koji gradska uprava radi u ime i za račun Republike Srbije", rekao je Mali nakon što je obišao šalter salu u gradskoj upravi.

Sudeći po prvom danu, većini zaposlenih u gradskoj upravi nije teško palo novo radno vreme, jer su već oko 7.15 napravili gužvu u holu Ineksove zgrade gde su smešteni sekretarijati. Bilo je i onih koji su stigli posle pola osam i za takve gradonačelnik najavljuje nove mere kontrole uvođenje novog sistema registracije, odnosno osavremenjavanjem postojećeg o vremenu dolaska na posao i odlaska sa posla.

"Svaki zaposleni od 1. juna imaće kartice koje će morati da provlače kada ulazi ili izlazi iz zgrade. U ovom momentu nemamo mogućnost registracije pojedinih zaposlenih", rekao je Mali.On kaže da samo pojedini zaposleni imaju kartice i da postojeći sistem ne proizvodi izveštaje kada je ko došao na posao, da li su izašli tokom radnog vremena, koliko su radili tokom meseca.Mali kaže da u holu zgrade gde se zaposleni validiraju kartice nema kamera, tako da ima slučajeve da jedan zaposleni nosi četiri, pet kartica za svoje kolege i tako im čini uslugu."Hoćemo sve to da promenimo, kako bi imali sistem koji uvodi red u gradsku upravu", zaključio je Mali.U obilsaku zaposlenih sa gradonačelnikom su bili i predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević i gradski menadžer Goran Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track