OKONČANA BLOKADA DEPONIJE VINČA: Gradska čistoća ponovo odnosi smeće!
Foto: Beoinfo

Problem izgradnje dalekovoda

OKONČANA BLOKADA DEPONIJE VINČA: Gradska čistoća ponovo odnosi smeće!

Beograd -
Policija je oko 17.45 časova pomerila građane okupljene ispred ulaza u deponiju i omogućila ulaz kamionima Gradske čistoće

BEOGRAD - Deponija Vinča večeras je nakon pet dana protesta građana odblokirana, intervencijom Policijske brigade i službenika Policijske stanice Grocka, rečeno je u MUP-u Srbije.

Policija je oko 17.45 časova pomerila građane okupljene ispred ulaza u deponiju i omogućila ulaz kamionima Gradske čistoće.

Oko 50 građana i dalje je ispred deponije, kao i pripadnici policije, rečeno je u MUP-u i navedno da nije bilo upotrebe sile.

Meštani Vinče i Radmilovca protestovali su prethodnih dana na ulazu u deponiju Vinča zahtevajući od Elektromreže Srbije da izmesti planiranu trasu dalekovoda na bezbednu udaljenost od njihovih kuća, škole, vrtića.

Za to vreme kamioni Gradske čistoće nisu mogli da odvoze smeće na deponiju, već su traženi alternativni pravci i smeće odvozi na deponiju u Obrenovac, Pančevo, Rumu, Jakovo.

Elektromreža Srbije, koja gradi pristupni dalekovod za trafo stanicu Beograd 20, saopštila je da dalekovod ni na koji način neće ugroziti zdravlje stanovnika i da dalekovod nije moguće izmeštati i da bi svaka promena trase odložila projekat za nekoliko godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track