ALARMANTNO: Sava preti Beogradu!
Foto: Beta

Na hiljade ljudi evakuisano najteže u Obrenovcu, Bajinoj Bašti, Krupnju

ALARMANTNO: Sava preti Beogradu!

Beograd -
Spremite se Pretpostavlja se da će u nedelju biti potopljene Radnička ulica i Sajam. Dunav ugrozio Krnjaču, Ovču, Borču... Reke će biti šire tri puta

BEOGRAD - Spremite čizme, čamce i razmislite o privremenom iseljenju!Zbog poplava bi pod vodom danas i sutra mogli da se nađu Bara Venecija, Radnička ulica i predeo oko Sajma, dok s druge strane Dunav nadire, te su ugroženi Pančevački rit - Krnjača, Ovča, Borča, saznaje Kurir. Tok Save kroz Beograd biće širok kao Dunav, što znači tri puta ili više stotina metara više nego sad!Vrh poplavnog talasa na Savi trebalo bi da pogodi Beograd najverovatnije sutra, a pod vodom bi mogla da se nađe Radnička ulica kod Ade Ciganlije i Sajma. Sanja Žugić Vuksanović, načelnica Uprave za upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije, izjavila je za Kurir da Sava raste iz časa u čas i da će najkritičnije biti danas i sutra.- Ogromne količine vode dolaze. Najkritičnije će biti u Obrenovcu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, teško je precizirati konkretne lokacije. Očekuje se vodostaj iznad nivoa vanredne odbrane. Korito Save biće kao korito Dunava! Pripremamo se i savetujemo građanima da slušaju ono što im poručujemo preko medija - istakla je ona. To je potvrdio i ministar Aleksandar Antić.- Srbiju u narednim danima očekuje ozbiljna drama s rekom Savom. Moramo sad da branimo Srbiju od Save.U „Beogradvodama“ kažu da je juče po podne Sava bila na 444 centimetra, ali vodostaj se brzo povećavao.- Prema prognozama, jasno je da će vodostaj rasti i realno je da danas, ako se nastavi ovakav tempo, uđemo u stanje redovne odbrane.Gradski menadžer Beograda Goran Vesić uputio je apel preduzećima da doniraju dušeke, strunjače, montažne krevete i ćebad za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama.

Gde vam je savest VODA SKUPLJA TRI PUTATrgovci, zaslepljeni profitom i zaradom na ljudskoj nesreći, kako javljaju građani na društvenim mrežama, podigli su cene pijaće vode i čizama za više od 100 odsto! Građani javljaju da su u radnjama u Valjevu cene čizama sa 1.700 skočile na 3.200 dinara, dok je cena balona vode u Loznici sa 60 povećana na 160 dinara. Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije pozvao je građane da prijave ovakve slučajeve.Građani mogu da prijave zloupotrebe trgovaca tržišnoj inspekciji na 011/2699-610.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track