Obrenovčani smešteni u SC Šumice
Foto: Obrenovac, Evakuacija, Printskrin

Evakuisani

Obrenovčani smešteni u SC Šumice

Beograd -
Privremeni krov nad glavom dobilo je 130 Obrenovčana, a predviđeno je i da se za 70-80 njihovih sugrađana obezbedi smeštaj u Sportskom centru Voždovac na Banjici

BEOGRAD - Više od stotinu osoba, pretežno starih i majki sa decom, čija su domaćinstva ugrožena poplavama u Obrenovcu, smešteno je danas u Sportski centar Šumice, gde im je obezbeđena suva odeća, hrana i piće, lekovi, kao i zdravstvena nega.

Kako je za Tanjug objasnio predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić u SC Šumice privremeni krov nad glavom dobilo je 130 Obrenovčana, a predviđeno je i da se za 70-80 njihovih sugrađana obezbedi smeštaj u Sportskom centru Voždovac na Banjici.

"Videvši kakva je situacija u Obrenovcu, jutros smo doneli odluku da obezbedimo smeštaj za 130 ljudi u SC Šumice. Obezbedili smo hranu, vodu, sendviče, sve što je neophodno za higijenu. Imamo mnogo malih beba, pa nam Dom zdravlja iz Krivolačke i doktorka Nada Vasiljević mnogo pomažu", rekao je Savić.

Prema njegovim rečima u SC Šumice veliki broj građana uputio je humanitarnu pomoć, a veliki broj građana, volontera i aktivista Crvenog krsta daju sve od sebe kako bi ugroženom stanovništvu omogućili što bolji smeštaj.

"Trenutno imamo i lekove i sve što je potrebno, ali ukoliko ovakva situacija potraje, 20-30 dana, moraćemo da apelujemo na ljude dobre volje kada je reč o donacijama hrani i lekovima", rekao je Savić. On je istakao i da će Sportski centar Voždovac na Banjici biti prilagođen prihvatu najugroženijeg stanovništva.

Oni su ipak apelovali na sve ljude dobre volje da humanitarnu pomoć ne donose direktno u prihvatilišta, već da ih dostave u prostorije opštine Voždovac kako bi odatle bili, prema potrebi, distribuirani u SC Šumice, SC Voždovac i radničko prihvatilište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track