SMEŠTENI U KASARNU BORA MARKOVIĆ: 120 evakuisanih Obrenovčana vratilo se u grad!
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Vojska obezbedila sve za smeštaj

SMEŠTENI U KASARNU BORA MARKOVIĆ: 120 evakuisanih Obrenovčana vratilo se u grad!

Beograd -
Za njih su obezbeđeni dušeci, hrana, tehnička voda za pranje ruku i tuširanje kao i lekarska pomoć i sredstva za higijenu.Do večeras, po planu povratka evakuisanih, u tu kasarnu treba da bude smešteno ukupno 192 osobe

OBRENOVAC - U kasarnu u Obrenovcu danas je smeštena prva grupa od oko 120 građana tog mesta koji su zbog polava u prethodnom periodu bili smešteni u četiri kolektivna centra u Beogradu.

Za njih su obezbeđeni dušeci, hrana, tehnička voda za pranje ruku i tuširanje kao i lekarska pomoć i sredstva za higijenu.Do večeras, po planu povratka evakuisanih, u tu kasarnu treba da bude smešteno ukupno 192 osobe za koje su pripadnici Vojske Srbije u saradnji sa civilnim strukturama obezbedili sve što je neophodno za privremeni smeštaj.

Ta kasarna nije bila u funkciji od 2007. godine, a pripadnici VS su je osposobili za prihvat evakuisanih za svega nekoliko dana neprestanog rada.

Na području Obrenovca i danas su u toku radovi na sanaciji štete od poplava, iznosi se kabastvo smeće, radi se na asanaciji i dezinfekciji terena, dok se građanima na nekoliko punktova crvenog krsta deli pomoć u hrani i vodi, a u gradu je otvoreno i nekoliko prodavnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track