OBRENOVAC: Voda za piće za nekoliko dana!
Foto: Shutterstock

Čeka se remont

OBRENOVAC: Voda za piće za nekoliko dana!

Beograd -
Čučkovć je dodao da je od deset reni bunara koji su neophodni za obezbeđivanje pijaće vode do sada remontovano njih četiri.

OBRENOVAC - U Obrenovcu danas, 43. dan posle poplavnog talasa građani i dalje sređuju stanove i lokale a vodu za piće trebali bi da dobiju za nekoliko dana.

Za sutra je zakazana prva, posle poplava sednica lokalnog paralementa a opštinska vlast pokušava da reši brojne probleme građana iz ulice Braće Jugović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je da bi građani trebali da dobiju vodu za piće za nekoliko dana objasnivši da je neophodno izvršiti remont još šest reni bunara.

Čučkovć je dodao da je od deset reni bunara koji su neophodni za obezbeđivanje pijaće vode do sada remontovano njih četiri.

On je rekao i da je danas potpisan ugovor o donaciji od 30.000 evra itlijanske kompanije "Ferero" a koja je namenjena za renoviranje škole za učenike sa potrebnim potrebama.

Čučković je najavio i da će na dnevnom redu sednici skupštine opštine biti razmatran predlog odluke o budžetu, programi poslovanja javnih preduzeća, preliminarni izveštaj komisije za evidentrianje šteta...On je naveo i da su opštinke komsije za evidentrianje štete posao privele kraju ali nije mogao da precizira koliko šteta iznosi do kompletnog završetka posla.

Što se tiče zahteva građana iz ulcie Braće Jugović, vezano za i sređvianje infrastruke i podelu pomoći , Čučković je rekao da će opština rešiti" sve zahteve koje može da reši".

U Obrenovcu ima struje i kanalizacija radi, lokalni Dom zdravlja i pijaca su otvoreni kao i sve veći broj kafići, prodavnici i trafike ali je situacija teška u naseljima te opštine gde je voda pričinila najveće štete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track