DONACIJA: Urgentni centar dobio vredne aparate!
Foto: Nebojša Mandić

Dobijeni respiratori

DONACIJA: Urgentni centar dobio vredne aparate!

Beograd -
Načelnica Intenzivne nege UC Biljana Damjanović zahvalila se donatorima i naglasila da se bez ovih aparata ne može ni zamisliti rad intenzivne nege

BEOGRAD - Urgentni centar (UC) Kliničkog centra Srbije dobio je vrednu donaciju - aparat za veštačku ventilaciju i aparat za praćenje vitalnih funkcija kod pacijenata, u vrednosti 20.000 evra.

Donacija je stigla od Industrije mesa "Đurđević" iz Pećinaca, a vlasnik te firme Milenko Đurđević pozvao je danas i druge ljude dobre volje i kolege iz mesne industrije da se uključe i pomognu zdravstvu Srbije.

"Ovo neće biti naša poslednja donacija, nastavićemo i dalje da pomažemo", rekao je Đurđević nakon što mu je pomoćnik direktora UC Dušan Jovanović uručio zahvalnicu.

Načelnica Intenzivne nege UC Biljana Damjanović zahvalila se donatorima i naglasila da se bez ovih aparata ne može ni zamisliti rad intenzivne nege.

Ona je dodala da respirator koji su dobili od firme "Đurđević" ima veliku mogućnost i da može da se koristi i za mehaničku ventilaciju dece.

Ovom donacijom nije rešen problem nedostatka respiratora, a prema rečima pomoćnika Urgentnog centra Dušana Joovanovića, toj ustanovi nedostaje najmanje 20 do 30 ovakvih mašina.

"Sadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar dok je bio direktor Urgentnog centra raspisao je veliki tender za nabavku aparata, među kojima su i respiratori. Tender ima 50 stavki i jedan deo aparata treba ovih dana da stigne.

Kada stignu svi aparati UC će biti jedna od najbolje opremljenih bolnica u Srbiji", zaključio je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track