MALI: Značajna odluka o obeležavanju Dana sećanja na žrtve holokausta!
Foto: Zorana Jevtić

Sednica skupštine grada

MALI: Značajna odluka o obeležavanju Dana sećanja na žrtve holokausta!

Beograd -
Gradonačelnik Siniša Mali je rekao da je odluka da se 10. maj obeleži kao Dan sećanja jer će od sledeće godine Beograd obeležiti važan dan za njegovu istoriju i jevrejsku zajednicu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je današnja odluka da se 10. maj obeležava kao Dan sećanja na žrtve holokausta izuzetno značajna, jer će Beograd, kao i većina gradova u Evropi, imati priliku da od sledeće godine obeležava dan važan i za njegovu istoriju i za jevrejsku zajednicu.

Mali je novinarima u Skupštini grada, posle sednice na kojoj je usvojen niz odluka, rekao da je izmeštanje spomenika Dimitriju Tucoviću sa Trga Slavija značajno jer je uslov da počne rekonstrukcija tog Trga na proleće 2015. godine.

"Na proleće će početi rekonstrukcija Trga Slavija i odluka o izmeštanju spomenika Dimitrija Tucovića na plato pored zgrade Narodne banke Srbije to ubrzava i pokazuje da je predlog projekta rekonstrukcije Trga pri kraju", rekao je Mali.

Kao značajnu odluku, on je izdvojio onu kojom se vraćaju osnivačka prava grada u pojedinim institucijama koje su "do sad bile ostavljene da lebde u vakuumu", poput Gradskog zavoda za veštačenje, čiji je novi osnivački akt danas usvojen. Kao i Zoološkog vrta i preduzeća Jezero na Adi.

"Postavlja se novi Upravn i Nadzorni odbor i direktor u Zavpdu za veštačenje, što je bitno jer to preduzeće prethodnih godina poslovalo bez odgovarajućih organa upravljanja i grad Beograd, kao osnivač, nije imao nikakva prava nad tim preduzećem", rekao je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track