NIKODIJEVIĆ: Beograd na vodi je projekat od nacionalnog značaja!
Foto: Fonet

Sednica Skupštine grada

NIKODIJEVIĆ: Beograd na vodi je projekat od nacionalnog značaja!

Beograd -
To nije gradski projekat i Skupština grada ima samo deo nadležnosti koji se tiče urbanizma. Odluke ne možemo da donosimo, ali da se ispričamo možemo, rekao je Nikodijević povodom zahteva opozicije da se održi posebna sednica o ovoj temi

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je danas da nema ništa protiv sednice na kojoj bi se govorilo o "Beogradu na vodi", ali i istakao da na njoj ne bi mogle da se donose odluke, jer to nije gradski projekat već projekat od nacionalnog značaja.

"Ne vidim razlog zašto bi se u Skupštini grada, koja nema nadležnosti za taj projekat, vodila rasprava, ali nemam ništa protiv toga. Ako to bude zajednički stav svih šefova odborničkih grupa, sešćemo gradonačelnik Siniša Mali i ja i razgovarati sa svima", rekao je Nikodijević novinarima u Skupštini grada, povodom zahteva DS da se održi sednica na tu temu.

Nikodijević je istakao da je to projekat od nacionalnog značaja i da je preduzeće "Beograd na vodi" osnovala vlada, te da grad ima mali deo nadležnosti koje se tiču urbanizma.

"To nije gradski projekat i Skupština grada ima samo deo nadležnosti koji se tiče urbanizma. Ali ako postoji potreba, iako nije naša nadležnost, možemo da se ispričamo. Odluke ne možemo da donosimo, ali da se ispričamo možemo", rekao je Nikodijević.

Odgovarajući na kritike DS da će zbog današnje odluke o načinu postavljanja plovila na rekama građanima biti onemogućen pristup priobalju u delu gde će se graditi "Beograd na vodi", Nikodijević je rekao da ona pruža mogućnost da se rešenja donose u skladu sa potrebama i da ne znači da će splavovi biti uklonjeni.

Nikodijević je rekao da je veliki broj plovila postavljen bez dozvola, da ne postoje odluke ko i po kojim kriterijumima može da ih postavlja i da grad pokušava da vrati red u tu oblast.

"Pokušavamo da u toj sferi uvedemo kriterijume po kojima mogu da budu postavljeni splavovi. Većina splavova nema dozvole i ne plaća zakupninu, tako da mi na ovaj način hoćemo i da prihodujemo", rekao je Nikodijević.

Odlukom o postvljanju plovila ukinute su zone za postavljanje plovila na desnoj i levoj obali Save, s obzirom da se počelo sa pripremom planske dokumentacije za projekat "Beograd na vodi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track