PROBLEM PARKIRANJA U BEOGRADU: Parking servis započeo razgovore sa 10 centralnih opština!
Foto: Jkp Parking Servis

Potreba za izgradnjom garaža i fast parkova

PROBLEM PARKIRANJA U BEOGRADU: Parking servis započeo razgovore sa 10 centralnih opština!

Beograd -
U naredna dva meseca biće završena analiza 10 centralnih gradskih opština, kako bi se znalo za svaku problematičnu tačku, a zatim će uslediti rešavanje problema uz saradnju sa sekretarijatima za komunalno-stambene poslove i za urbanizam i drugih gradskih institucija

BEOGRAD - Predstavnici JKP "Parking servis" započeli su sastanke sa predsednicima 10 centralnih beogradskih opština, kako bi u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, bili razmotreni i rešeni problemi parkiranja u gradu, saopštilo je danas to preduzeće.

U naredna dva meseca biće završena analiza 10 centralnih gradskih opština, kako bi se znalo za svaku problematičnu tačku, a zatim će uslediti rešavanje problema uz saradnju sa sekretarijatima za komunalno-stambene poslove i za urbanizam i drugih gradskih institucija.

Vršilac dužnosti direktora "Parking servisa" Andrija Čupković rekao je da u svim opštinama postoji potreba za izgradnjom garaža i "fast-parkova", kao i za rešavanjem nedostatka parking prostora unutar blokovskih površina

."Planiramo da samostalno pokušamo da izgradimo pojedine garaže, ali i da sa Gradom i opštinama apliciramo za dobijanje sredstava od evropskih fondova. Tako bismo bespovratno dobili novac za izgradnju nekomercijalnih, javnih parkirališta, koja predstavljaju realnu potrebu građana", rekao je Čupković.

Prema njegovim rečima, u Zemunu će ponovo biti procenjen Plan regulacije javnih garaža, jer je Dunavski kej jedno od mesta gde "pauk" na poziv stanara najčešće reaguje zbog nepropisno parkiranih automobila.Što se tiče Novog Beograda, dodao je Čupković, dogovoreno je da se proveri koje su potencijalne lokacije za izgradnju novih parkirališta.

Na opštini Savski venac postoji mogućnost izgradnje garaže u blizini stanice "Prokop", a razgovarano je i o mogućnostima da se uredi parkiranje u Ulici kneza Miloša.

Na teritoriji Vračara "pauk" često obilazi ulice gde se nalazi veći broj kafića, a Čupković je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu Gradske uprave, najavio izgradnju garaže u Skerlićevoj, kod Narodne biblioteke.

Sastancima prisustvuju i predstavnici Sekretarijata za saobraćaj, koji će na osnovu predloga predsednika opština sagledati mogućnost izgradnje novih parking prostora i pretvaranja devastiranih zelenih površina, koje građani vecj koriste za parkiranje, u uređeni parking prostor, a za šta već postoje brojne inicijative.

"Parking servis" je pozvao građane da se obrate opštinama za probleme koje imaju sa parkiranjem i da ih o tome informišu preko predsednika opština.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track