DINO PARK: Mališani hrle da vide dinosauruse u prirodnoj veličini
Foto: Beoinfo

Ispred Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu

DINO PARK: Mališani hrle da vide dinosauruse u prirodnoj veličini

Beograd -
Gradski menadžer Goran Vesić je rekao, otvarajući park, da je ta izložba predstavlja ono što žele da Beogradska tvrđava bude, odnosno da bude mesto gde će deca okupljati i gde će uciti o svetskoj i nacionalnoj istoriji
1 / 9 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Prostor ispred Galerije Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu danas je vrveo od mališana koji su u pratnji roditelja ili učitelja došli na otvaranje Dino parka u kojem je predstavljeno 20 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, eksponata iz Prirodnjačkog centra iz Svilajnca.

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao, otvarajući park, da je ta izložba predstavlja ono što žele da Beogradska tvrđava bude, odnosno da bude mesto gde će deca okupljati i gde će uciti o svetskoj i nacionalnoj istoriji.

On je izrazio zadovoljstvo jer će deo prihoda od prodaje karata ići za obnovu obdaništa "Dečija radost" u Svilajncu koje je potpuno nastradalo u majskim poplavama čime će biti ubzan povratak mališana u jedini vrtić u tom mestu.

Direktor Javnog preduzeća "Beogradska tvrđava" Nikola Kovačević istakao je da mu je drago što ta aktraktivna izložba gostuje na Kalemegdanu i da će se to preduzeće potruditi i da ubuduće organizuje raznovrsne sadržaje za sve generacije.

Otvaranju Dino parka prisustvovali su i predsednica Skupštine Maja Gojković, zamenik predsednika Skupštine Srbije Ninoslav Stojadinović, ministar kulture Ivan Tasovac, predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i drugi, dok je ugođaj upotpunila pesma mališana iz Svilajnca.

Cena ulaznice za Dino park je 350, za decu do 12 godina 250 dinara, a deca do tri godine ne placaju ulaz. Kupljena ulaznica omogućava i ulaz u Galeriju Prirodnjackog muzeja gde je u toku izložba "Dobro došli u mezozoik" o drevnom vremenu koje je obeležilo postojanje dinosaurusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track