Izbodeni mladići kod Luke Beograd

Izbodeni mladići kod Luke Beograd

Beograd -
Jedan mladić (18) zadobio je ubodnu ranu u predelu grudnog koša, dok je drugi mladić (17) zadobio ranu u prednjem trbušnom zid i prevezeni su u Urgentni centar

BEOGRAD - Tokom protekle noći na području Beograda dogodila su se tri saobraćajna udesa u kojima je pet osoba povređeno, a dva mladića su zadobila ubodne rane nanete nožem, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Sinoć oko 22 časa dva mladića su ubodena nožem u Karađorđevoj ulici kod Luke Beograd i potom prevezeni u Urgentni centar, rekla je Macura.

Mladić starosti 18 godina je zadobio ubodnu ranu u predelu grudnog koša, dok je drugi mladić starosti 17 godina zadobio ranu u prednjem trbušnom zidu i slabinsko-sedalnoj regiji, objasnila je Macura.

Nešto pre 20.30 časova na Batajničkom drumu u sudaru autobusa i putničkog vozila povredu glave je zadobio jedan muškarac koji je prevezen u Urgentni centar, istakla je Macura.

U saobraćajnom udesu oko 20.20 časova u Ripnju muškarac starosti oko 34 godine zadobio je povredu kolena, ali je odbio hospitalizaciju, rekla je Macura.

Nešto posle 19 časova u Bulevaru JNA u selu Rakovica u saobraćajnom udesu povređene su tri osobe, kazala je Macura.

Muškarac starosti 23 godine zadobio je povredu glave, dok su dve ženske osoba jedna starosti 35 godina i druga starosti 58 godina, zadobile povrede glave i grudnog koša. Povređeni su prevezeni u Urgentni centar, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći obavila 101 intervenciju od kojih 19 na javnom mestu, a lekarima su se najčešće javljali srčani bolesnici, osobe sa bolovima u grudima, psihijatrijski i astmatičari, istakla je Macura.

Hitna pomoć je, inače, za 24 sata obavila 233 intervencije od kojih 64 na javnom mestu, precizirala je Macura.

Macura je savetovala nošenje adekvatne garderobe, unošenje tečnosti u organizam, vitamine, voće i povrće, a hroničnim bolesnicima da u svemu budu umereni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja