ČEKAO SMRT: Preminuo Aca Prosjak, danima umirao u najgorim mukama, nije hteo pomoć!

Čovek od koga su bežali svi Beograđani

ČEKAO SMRT: Preminuo Aca Prosjak, danima umirao u najgorim mukama, nije hteo pomoć!

Beograd -
Stanari zgrade su bezbroj puta pokušali da razgovaraju sa Acom i da ga navedu da zatraži pomoć lekara, ali on nije hteo

Prosjak Aca, momak sa vidno bolesnom nogom sa otvorenim ranamasa, koga su znali gotovo svi putnici gradskog prevoza na relaciji od Železničke stanice do Hrama Svetog Save, preminuo je u Beogradu u zgradi u kojoj je i živeo poslednjih nekoliko meseci u leglu narkomanije i prostitucije.

Stanari su bezbroj puta pokušali da razgovaraju sa Acom i da ga navedu da zatraži pomoć lekara. Bilo koji pokušaj da se nehigijena i vonj iz Acinog stana regulišu, završili su se bezuspešno.

Dok je on odbijao svaku pomoć, a nadležni prebacivali odgovornost sa jednih na druge, preminuo je u najgorim mukama na stepeništu zgrade. On je čak tri dana bio u smrtnim ranama na stepeništu i dozivao pomoć. Svi koji su ga videli, skretali su pogled i odbijali da mu pomognu.

Prosjak Aca je redovno opsedao autobuse i tramvaje na potezu od Železničke stanice do Hrama Svetog Save. Oko sebe je širio nesnosan vonj, pa su putnici bili primorani da po njegovom ulasku napuste vozilo.– Pomozite ljudi, imajte srca, za bolesnu majku i mene – jedino je što je Aca Prosjak ponavljao, ne osvrćući se ni na šta osim na pruženu ruku sa novcem.Poslednjih nekoliko meseci nije bilo prijava za Acu Prosjaka.

(EPK/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track