RASPISAN TENDER: Uskoro kamere u svim vozilima GSP!
Foto: Beoinfo

Omogućeno neprekidno snimanje

RASPISAN TENDER: Uskoro kamere u svim vozilima GSP!

Beograd -
U planu je opremanje kamerama ukupno 848 vozila, a ugradnja bi trebalo da bude završena u roku od šest meseci. Predviđeno je da mobilnim video-nadzorom bude opremljeno 271 solo vozilo i 290 zglobna autobusa, jedan solo tramvaj i 163 zglobna, kao i 101 solo trolejbusa i 22 zglobna

BEOGRAD - Putnici u javnom gradskom prevozu ubuduće će biti pod budnim okom kamera u svim vozilima GSP „Beograd“.

Tender za nabavku i ugradnju sistema za video-nadzor je raspisan, a koverte ponuđača biće otvorene za 15 dana. GSP „Beograd“ produžilo je rok ponuđačima za nabavku i ugradnju sistema za video-nadzor, pa zainteresovani ponude mogu da daju do 24. oktobra.

U planu je opremanje kamerama ukupno 848 vozila, a ugradnja bi trebalo da bude završena u roku od šest meseci.

Predviđeno je da mobilnim video-nadzorom bude opremljeno 271 solo vozilo i 290 zglobna autobusa, jedan solo tramvaj i 163 zglobna, kao i 101 solo trolejbusa i 22 zglobna.

Sistem će omogućavati neprekidno snimanje unutar vozila, ali i saobraćaj ispred, sa ciljem da se poveća bezbednost unutar vozila, kao i da se preduprede napadi na vozače i obezbede video-zapisi eventualnih incidenata.

U sistemu javnog gradskog prevoza u srpskoj prestonici ima više od 1.800 vozila. Video-nadzorom sada su opremljeni „španski“ tramvaji, „poljaci“ i autobusi IK-210M koji imaju fabrički ugrađene kamere, kao i pojedina vozila u vlasništvu „Laste“, što je ukupno oko 260.

Početkom godine iz grada su najavljivali da bi instaliranje kamera trebalo da bude gotovo do septembra. Iako je rok probijen, ohrabruje što je tender raspisan i što je izvesno da će oprema koja će doprineti većoj bezbednosti vozača i putnika, u dogledno vreme, ipak biti ugrađena u vozila.

Privatnici ne moraju da snimaju

Pored vozila najvećeg gradskog prevoznika, GSP „Beograd“, na prestoničkim ulicama svakodnevno se nalazi i oko 400 autobusa privatnih firmi.Važećim ugovorom, nije regulisano da njihova vozila moraju da imaju kamere.

Da imaju pare i nisu u blokadi

Ponuđači će morati da ispunjavaju i dodatne uslove: da su u poslednje tri godine ostvarili prihod od najmanje 350 miliona dinara, da u poslednjih šest meseci nisu bili u blokadi, da raspolažu tehničkim i kadrovskim kapacitetom, da su u poslednjih pet godina isporučivali slične sisteme...

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track