Goranu Vesiću uručena nagrada SUBNOR-a
Foto: Beoinfo

Priznanje

Goranu Vesiću uručena nagrada SUBNOR-a

Beograd -
Gradski menadžer rekao da Skupština grada namerava da predloži da jedan čas u školama bude posvećen oslobođenju Beograda

BEOGRAD - Gradskom menadžeru Beograda Goranu Vesiću uručena je nagrada Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) na svečanoj sednici danas u Skupštini grada, saopšteno je iz gradske uprave.

Vesić je tom prilikom izjavio da Skupština grada namerava da predloži da jedan čas u školama bude posvećen oslobođenju Beograda, kao i to da se više pažnje posveti edukaciji mladih po pitanju antifašizma i oslobođenja prestonice.

"Antifašizam je velika ideja, to je ideja na kojoj počiva moderna Evropa. Ovo što se događa oko obeležavanja jubileja je promenilo svest u našem narodu o antifašizmu. Verujem da više niko u ovom društvu neće osporavati te ideje i vrednosti", istakao je on. Gradski menadžer je kazao da su članovi SUBNOR-a "najzaslužniji za to što živimo u miru", podsetivši da je Beograd razaran 44 puta u istoriji, od čega tri puta samo u 20. veku. "Živimo u važnom vremenu kada je naše društvo konačno ponovo prihvatilo antifašizam kao svoju vrednost. Verujem da ćemo zajedno nastaviti da razvijamo tu ideju", rekao je Vesić. Predstavnici SUBNOR-a su na današnjoj svečanoj sednici u Starom dvoru uručili jubilarne medalje, zahvalnice i plakete zaslužnim institucijama i pojedincima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track