SINIŠA MALI: Izgradnja prve linije metroa počinje 2016!
Foto: Beoinfo

Poseta srpske delegacije Londonu

SINIŠA MALI: Izgradnja prve linije metroa počinje 2016!

Beograd -
Nova železnička i autobuska stanica u Beogradu trebale bi biti završene 2017, godinu dana posle početka izgradnje prve linije metroa

BEOGRAD - Izgradnja prve linije metroa počeće 2016. dok će nova železnička i autobuska stanica u Beogradu biti gotove godinu dana kasnije, najavio je u sredu gradonačelnik srpske prestonice Siniša Mali, tokom službene posete Londonu.

Mali je održao predavanje na Ekonomskom samitu i tom prilikom izložio „Beograd na vodi“.

Ovaj projekat predstavljen je potencijalnim investitorima, a njegov cilj je da se promoviše Beograd kao investiciona destinacija.

Pred visokim gostima i stručnjacima iz celog sveta, prvi čovek prestonice nagovestio je da je u planu izgradnja i 16 podzemnih garaža širom grada.

Na samitu o Beogradu govorio je i Tomas Lubek, regionalni menadžer Međunarodne finansijske kompanije za zapadni Balkan. On je ovom prilikom ukazaona to da je najveći problem Srbije - infrastruktura.Nakon predstavljanja „Beograda na vodi“, predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, Siniša Mali i ministar finansija Dušan Vujović u poslepodnevnim časovima sastali su se sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Razgovaralo se o prijateljskim odnosima Beograda i Londona, mogućnosti prezentacije srpske prestonice u Velikoj Britaniji, privlačenju britanskih turista, kao i organizovanju velikih sportskih događaja po ugledu na Olimpijadu 2012. u Londonu.- Želja nam je da preuzmemo njihove ideje, kako bismo ih primenili u Beogradu - naglasio je Mali.

Gradonačelnik Mali je pozvao Borisa Džonsona da poseti Beograd, što je prvi čovek Londona i prihvatio.

( Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track