MALI O PROTESTU ZAKUPACA: Nudili smo prodavcima iz Depoa da pređu na druge pijace!
Foto: Zorana Jevtić

Okupljanje ispred Skupštine grada

MALI O PROTESTU ZAKUPACA: Nudili smo prodavcima iz Depoa da pređu na druge pijace!

Beograd -
Dali smo im mogućnost da tezge dobiju na drugim pijacama i na tri meseca besplatno. U ovom trenutku Depo je zgarište i treba da se raščisti i da vidimo koliko ćemo novca dobiti od osiguranja. Mi ćemo da uradimo analizu i da odlučimo da li ćemo, ili ne i na koji način da ga obnovimo, rekao je Mali

BEOGRAD - Zakupcima tezgi u Depou koji je izgoreo u požaru pre dva meseca, a koji danas protestvuju ispred Skupštine grada Beograda, gradonačelnik Siniša Mali je rekao da im je nuđeno da tezge dobiju na drugim gradskim pijacama.

"Dali smo im mogućnost da tezge dobiju na drugim pijacama i na tri meseca besplatno. U ovom trenutku Depo je zgarište i treba da se raščisti i da vidimo koliko ćemo novca dobiti od osiguranja...Mi ćemo da uradimo analizu i da odlučimo da li ćemo, ili ne i na koji način da ga obnovimo", rekao je Mali novinarima u Skupštini grada Beograda.

Građani okupljeni oko Udruženja zakupaca Depo-a protestvovali su danas ispred Skupštine grada Beograda revoltirani što se, kako kažu, njihov slučaj nije našao na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta.Tomislav Radojević iz tog udruženja kazao je da je prošlo više od mesec dana od kako su predali inicijativu da se na dnevni red uvrsti razmatranje o požaru i sanaciji Depo-a.

U saopštenju koji su predstavnici tog udruženja podelili novinara piše da je od požara u Depo-u prošlo više od dva meseca, a da "ni jedan dinar nije isplaćen za uništenu robu" i da su zakupci sve vreme bez ikakvih prihoda.

Oni su rekli i da im je pre mesec dana obećano da će se o njihovom slučaju raspravljati na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track