MEDAKOVIĆ 3: Uklonjena još jedna divlja deponija u Beogradu!
Foto: Beoinfo

Udarnički

MEDAKOVIĆ 3: Uklonjena još jedna divlja deponija u Beogradu!

Beograd -
Očišćeno je od dve i po do tri hiljade kvadratnih metara prostora, gde je, nažalost, bio napravljen veliki komunalni nered. Petnaest radnika Gradske čistoće i Zelenila Beograd odnelo je sa ove javne površine oko 15 kubika smeća i oko 30 kubika šiblja i granja, rekao je direktor Beokoma Darko Glavaš

BEOGRAD - Radnici gradskih komunalnih službi uklonili su, saopšteno je danas, još jednu divlju deponiju i uredili prostor u Ulici braće Srnić u naselju Medaković 3.

"Očišćeno je od dve i po do tri hiljade kvadratnih metara prostora, gde je, nažalost, bio napravljen veliki komunalni nered. Petnaest radnika Gradske čistoće i Zelenila Beograd odnelo je sa ove javne površine oko 15 kubika smeća i oko 30 kubika šiblja i granja", rekao je direktor Beokoma Darko Glavaš, navodi se u saospstenju gradske uprave.

Foto: beoinfo
Foto: beoinfo

On je dodao da je sve to urađeno sa dva kamiona i jednim vozilom za utovar.Glavaš je istakao i da ta površina pripada Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, ali da još nije predata na održavanje gradskim komunalnim preduzećima.

Ovo uređivanje je organizovano u okviru šire akcije "Prijavite deponiju", gde je građanima data mogućnost da se obrate "Beokomu", koji im u saradnji sa Sekretarijatom za inspekcijske poslove i Komunalnom policijom izlazi u susret.Sa današnjom akcijom, završava se posao u ovom delu Beograda i od ponedeljka gradske ekipe, kako se navodi, "sele se" u Novi Beograd i Zemun.Planirano je da se dnevno izvedu najmanje po dve akcije uklanjanja nelegalnih deponija i trajaće dok vremenske prilike budu dozvoljavale.

Foto: beoinfo
Foto: beoinfo

Pomoćnica gradskog sekretara za inspekcijske poslove Aleksandra Radinović pozvala je građane da se jave i da prijave ukoliko primete veću deponiju na javnim površinama, nakon čega će inspektori obići lokaciju i proceniti da li da je stave u plan za uklanjanje.

Za građane je otvoren broj telefona 0800-110-011 (besplatan poziv za fiksnu telefoniju) i 011/3090-007 (za mobilnu telefoniju). Na ove brojeve može da se prijavi i pojava "udarnih rupa" na saobraćajnicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track