BROJAČ PUTNIKA PRETUKAO STARCA: Molim vas, ne vraćajte me u pritvor!

Bio hrabar dok je tukao, a sad kuka

BROJAČ PUTNIKA PRETUKAO STARCA: Molim vas, ne vraćajte me u pritvor!

Beograd -
Četiri zida u ćeliji su mi pomogla da shvatim šta sam učinio, kazao na saslušanju Stefan Đikanović, brojač putnika u tramvaju

BEOGRAD - Stefanu Đikanoviću, brojaču putnika koji je prekjuče pretukao starca ne dozvolivši mu da uđe u tramvaj broj dva u Dušanovoj ulici, određen je pritvor do 30 dana.Ovakvu odluku Prvo osnovno tužilaštvo donelo je kako ne bi mogao da utiče na svedoke. On je u izjavi rekao da se kaje i da zbog griže savesti nije spavao celo veče koje je proveo u pritvoru nakon incidenta.- Četiri zida su mi pomogla da shvatim šta sam učinio. Molim vas da me ne vodite u pritvor. Snimak je autentičan, ali to je samo deo sukoba - kazao je, kako nezvanično saznajemo, Stefan, inače apsolvent Mašinskog fakulteta.Smrdeli suOn je detaljno objasnio da je tog jutra stigao u smenu u četiri časa ujutru i da se pre napada starac vozio četvrti put u istom tramvaju.- Bio je sa još dve skitnice. Nisu komunicirali, spavali su, smrdelo je toliko da mi je bila muka, niko od putnika nije hteo da sedi pozadi. Neka trudnica i još jedna žena su tražile da ga izbacim - izjavio je Đikanović u sudu.On kaže da je prvo otvorio prozor i pokušao da ih probudi, ali pošto mu to nije pošlo od ruke, prišao im je i zamolio ih da pređu u drugi tramvaj, koji je išao iza onog u kojem su bili.

Stefan Đikanović
Stefan Đikanović

Zatvor do pet godina- Skočio je, uhvatio me za duks i izgrebao po levom obrazu. Vređao me je, psovao majku albansku i tvrdio da zna da me je policija poslala jer hoće da ga ubiju. Pukao mi je film, spustio sam fasciklu i krenuo da ga izguram. Uhvatio me je za nogu. Hteo je pošto-poto da uđe, pa sam odustao. Onda je ušao i nastavio da se vozi do Železničke stanice - ispričao je Stefan, koji je smenu završio u 14 časova i otišao kući, ali hitno su ga pozvali da se vrati.Tada mu je, kako kaže, uručeno rešenje o otkazu i poručeno da se javi policiji, što je i učinio. Stefan je, inače, kako saznajemo, kao brojač putnika počeo da radi 1. novembra. Policija je identifikovala starca S. V., koji će sa još dva svedoka, među kojima je i mladić koji je sve snimio, biti pozvani da daju iskaz u tužilaštvu.- Prema članu 344. Krivičnog zakonika, on bi za nasilničko ponašanje mogao da dobije kaznu zatvora do tri godine. Ukoliko se utvrdi da su žrtvi tom prilikom nanete lakše telesne povrede ili da je bila teško vređana i ponižavana, preti mu kazna zatvora od šest meseci do pet godina - kaže advokat Nebojša Milosavljević.

Dragan Đikanović
Dragan Đikanović

Nije kako izgleda otac Dragan ponosan na svog stefanaBESKUĆNIK JE UDARIO MOG SINAStefanov otac Dragan Đikanović je savetnik za finansije direktora „Železnica Srbije“. On nam je ispred Palate pravde rekao da su mu sina u tramvaju napala tri beskućnika.- Svi putnici su pobegli od njih na drugi kraj. Jedan od njih je provocirao mog sina, a zatim je i udario Stefana, koji ima modricu ispod oka. Moj sin ga je izneo iz tramvaja, ali je beskućnik navalio i hteo da se fizički obračuna. Uopšte nije tačno da je „huligan“ tukao starca - rekao je Đikanović i naveo da se njegov sin zaposlio kao brojač putnika jer teško žive. Dragan naglašava da je ponosan na sve troje dece i dodaje da je najstariji sin diplomirani inženjer, a da je ćerka završila neorgansku hemiju.Centar za planiranje urbanog razvojaNE PREKIDAJU SARADNJU SA ZADRUGOMU Centru za planiranje urbanog razvoja kažu da neće prekidati ugovor sa studentskom zadrugom „S servis“, preko koje su i zaposlili brojače putnika.- Ova studentska zadruga je i vršila odabir kandidata. Nećemo prekidati saradnju, ovo je izolovani incident i nema potrebe da drugi ispaštaju. Sa Stefanom je odmah prekinut ugovor - rekao je Zoran Rubinjoni, direktor CEP.U omladinskoj zadruzi „S servis“ nisu želeli da nam otkriju da li su kandidati radili psihotestove i koji su bili kriterijumi za dobijanje posla.ZaluđenSNIMKE TUČA KAČIO NA FEJSĐikanović je na Fejsbuku kačio snimke nasilja i egzibicionizma poput „Nemilosrdno: Profesionalni MMA borac butalno pretučen“, „Neverovatna tuča: 2 boksera protiv 6 bitangi“ i „Opasno po život: Sumanuta vožnja autobusa u Grdeličkoj klisuri“ i „Par vodi ljubav na šetalištu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track