VESIĆ: Naredne nedelje nema više teretnog saobraćaja kroz Beograd!
Foto: Beoinfo

Rasterećenje saobraćajnica

VESIĆ: Naredne nedelje nema više teretnog saobraćaja kroz Beograd!

Beograd -
U prvo vreme će ti kamioni biti vraćani na novootvoreni Pupinov most i neće biti kažnjavani, a kasnije, kada se vozači kamiona naviknu na novu saobraćajnu trasu, biće postupano po zakonu", rekao je Vesić

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će od naredene sedmice početi izmeštanje teretnog i tranzitnog saobraćaja iz centra Beograda, čime će pre svih biti rasterećene Karođorđeva i Ulica Kneza Miloša.

"U prvo vreme će ti kamioni biti vraćani na novootvoreni Pupinov most i neće biti kažnjavani, a kasnije, kada se vozači kamiona naviknu na novu saobraćajnu trasu, biće postupano po zakonu", rekao je Vesić gostujući na Studiju B.

On je istakao da su se otvaranjem Pupuninog mosta konačno stekli uslovi za veliku rekonstrukciju Karađorđeve ulice i dodao da su Karađorđeva ulica i Savamala postale mesto okupljanja Beograđana i gostiju prestonice.

Vesić je podsetio da je knez Miloš Obrenović, početkom 19 veka, upravo u Savamali počeo da gradi novi deo grada, čime je Beograd i zvanično iskoračio iz turske kasabe u moderan evropski grad.

"Meni je veoma drago što taj deo grada ponovo dobija na značaju, jer podstiče razvoj turizma, a sa druge strane će se naslanjati na projekat Beograd na vodi, gde će Beograđani i gosti srpske prestonice biti u mogućnosti da uživaju u bogatom kulturnom sadržaju", zaključio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track