REKAO DA SE KAJE: Brojač putnika koji je tukao starca kažnjen društveno korisnim radom

Osuđen zbog nasilja

REKAO DA SE KAJE: Brojač putnika koji je tukao starca kažnjen društveno korisnim radom

Beograd -
Snimak na kome se vidi kako Đikanović nogom gura Slobodana, koji želi da uđe u tramvaj, objavljen je na Jutjubu

BEOGRAD - Stefan Đikanović, brojač putnika u gradskom prevozu u Beogradu na tramvajskoj liniji broj dva, koji je 12. novembra nasrnuo na starca Slobodana V. pokušavajući da ga izbaci, osuđen je u utorak u Prvom osnovnom sudu na 360 sati društveno-korisnog rada! Odlukom suda kaznu će odraditi u Ustanovi za stare i socijalno ugrožene.

Đikanoviću je Prvo tužilaštvo na teret stavilo krivično delo nasilničko ponašanje. Zbog ovoga je bio u pritvoru 12 dana, a odbrana sa slobode omogućena mu je istog dana kad je protiv njega podnet optužni predlog.

Pošto su se svi odrekli prava da ulože žalbu, presuda je postala pravosnažna. Suđenje trajalo je kratko, jer je mladić priznao delo za koje je optužen. Pred sudom je izjavio da se kaje i da mu je žao zbog svega što se dogodilo.

Snimak na kome se vidi kako Đikanović nogom gura Slobodana, koji želi da uđe u tramvaj, objavljen je na "Jutjubu". Okrivljeni je tada rekao da su se putnici žalili na nesnosan miris koji se širio od Slobodana i još nekoliko skitnica koji su se vozili tramvajem.

http://www.youtube.com/watch?v=uUnhMNyLMjo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track