12. PO REDU: U utorak sednica Skupštine grada
Foto: Marina Lopičić

Beograd

12. PO REDU: U utorak sednica Skupštine grada

Beograd -
Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2015. godini

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 30. decembra, u 10 časova, dvanaestu po redu, Sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6 (sala 10 u prizemlju).

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2015. godini, Predlog odluke o budžetu grada za narednu godinu, Predlog odluke o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta grada Beograda u 2016. i 2017. godine, kao i Predlog odluke o rebalansu budžeta grada Beograda za 2014. godinu.

Odbornici Skupštine grada će u utorak razmatrati i Predlog odluke o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama, Predlog odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine na teritoriji grada, Predlog odluke o izmeni odluke o boravišnoj taksi, Predlog plana detaljne regulacije za naselje Busije u Zemunu, Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2015. godinu, Predlog odluke o izmeni odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, kao i Predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2015. godinu.

Na dnevnom redu naći će se i Predlog rešenja o imenovanju gradskog pravobranioca, utvrđivanje prestanka dužnosti zaštitniku građana zbog isteka mandata, kao i izbor zaštitnika građana. Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd, Predlogu rešenja o pripajanju Privrednog društva „Jezero” Javnom preduzeću „Ada Ciganlija”, Predlogu odluke o izmeni odluke o promeni osnivačkog akta JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis” i „Zelenila-Beograd”, kao i o predlozima rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2015. godinu javnim preduzećima i ustanovama čiji je grad osnivač.

Po skraćenom postupku odlučivaće se o imenovanju direktora Veterinarske ustanove „Veterina Beograd” i razrešenju i imenovanju članova upravnih, nadzornih i školskih odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja