MALI: Cena vrtića poskupeće za najveći broj roditelja!
Foto: Zorana Jevtić

I dalje se čeka pravilnik

MALI: Cena vrtića poskupeće za najveći broj roditelja!

Beograd -
Cena će morati da se plaća za svakog roditelja pojedinačno. U ovom trenutu u nekim opštinama imate višu cenu vrtića, 8.000-9.000 dinara, a u najvećem broju opština imate vrtiće koji koštaju 1.500 i 2.000 dinara, rekao je mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će nakon što Ministarstvo prosvete donese Pravilnik, cena vrtića za sve biti ista, ali će zbog toga neki roditelji plaćati više, a neki manje nego do sada.

Mali je novinarima u Skupštini grada rekao da će se cena vrtića znati kada se donese novi pravilnik koji će defnišati kriterijume na osnovu kojih se pravi ekonomska cena.

“Cena će morati da se plaća za svakog roditelja pojedinačno. U ovom trenutu u nekim opštinama imate višu cenu vrtića, 8.000-9.000 dinara, a u najvećem broju opština imate vrtiće koji koštaju 1.500 i 2.000 dinara.

Dakle, cena vrtića u gradu Beogradu će verovatno poskupeti za najveći broj roditelja”, rekao je gradonačelnik.On je dodao da je trenutno u proseku na teritoriji grada cena vrtića oko 5.600 dinara, po postojećem pravilniku.

Mali je rekao da ne može da precizira novu cenu vrtića, jer se ne znaju kriterijumi koje će postaviti ministarstvo.

“Mi smo spremni, da u roku od nekoliko dana, čim Ministarstvo donese pravilnik.

Ako ga donesu u narednih nekoliko dana, od 1. februara to može da krene. Radi se samo o našoj tehnici sprovođenja pravilnika Ministarstva”, rekao je Mali.

Ekonomska cena vrtića je 30.000, 20 odsto je obaveza roditelja,a 80 odsto lokalne samouprave, što znači da je oko 6.000 dinara predviđeno da roditelji plaćaju vrtiće, nakon čega slede umanjenja koja grad već ima za treće, četvrto dete, kao i za socijalne kategorije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track