Parking servis apeluje: Vozači da koriste parkiralište Blok 42
Foto: Nemanja Pančić

Kako bi se izbegle gužve

Parking servis apeluje: Vozači da koriste parkiralište Blok 42

Beograd -
Prvi i drugi sat parkiranja putničkih vozila koštaju po 50 dinara, dok celodnevno parkiranje košta 150 dinara

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće "Parking servis" pozvalo je danas vozače da koriste deo parkirališta "Blok 42" namenjen putničkim automobilima, u slučaju da žele svoje vozilo da ostave dok su na putu, ili ako nekoga prate na put.

Parkiralište "Blok 42" namenjeno je za parkiranje autobusa turističkih organizacija koje iz Beograda odlaze na put, a "Parking servis" apeluje na vozače da parkiraju svoja vozila u deo namenjen putničkim automobilima kako bi se izbegle nepotrebne gužve i blokade lokalne saobraćajnice.

Prvi i drugi sat parkiranja putničkih vozila koštaju po 50 dinara, dok celodnevno parkiranje košta 150 dinara. Saobraćajna policija reguliše saobraćaj na prilazima parkiralištu, sankcioniše nepropisno parkirana vozila i upućuje sve koji su dovezli rođake i prijatelje i došli da ih isprate da za parkiranje koriste deo parkirališta "Blok 42" namenjen za putnička vozila.

"Parking servis" navodi da je juče od 17 do 18 sati na parkingu "Blok 42" bilo 24 autobusa turističkih agencija.

"Otvaranjem parkirališta, koje je namenjeno isključivo za parkiranje autobusa turističkih agencija, povukli smo pravi potez. Uveli smo komunalni red u ovu oblast, ali smo i putnicima obezbedili humanije uslove prilikom polaska na put", rekao je generalni direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Kako je naveo, parking je često pun, ali dolazak i odlazak autobusa funkcioniše bez problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track