DOČEK NOVE GODINE: Beograd najposećeniji u regionu!
Foto: Fonet

Prestonica puna

DOČEK NOVE GODINE: Beograd najposećeniji u regionu!

Beograd -
Na glavnom šetalištu u Knez Mihajlovoj ulici je veliki broj gostiju iz inostranstva, uglavnom iz zemalja okruženja

BEOGRAD - Beograd je u ovom trenutku najposećenija prestonica u regionu i imaće najbolji doček Nove godine u regionu, najavili su predstavnici Grada Beograda. Uprkos hladnom ali sunčanom vremenu na ulicama vlada prava novogodišnja atmosfera.

Veliki broj građana je u društvu članova porodica i prijatelja izašao u novogodišnju kupovinu. Na glavnom šetalištu u Knez Mihajlovoj ulici je veliki broj gostiju iz inostranstva, uglavnom iz zemalja okruženja. Radi slavlja večeras došli su gosti iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Bugarske, Makedonije, Turske...

Prema rečima predstavnika Turističke organizacije Beograda (TOB) već je pristuno više desetina hiljada gostiju iz Evrope i zemalja okruženja i gotovo svi hotelski kapaciteti su popunjeni.

„Na ulicama se mogu čuti mnogi svjetski jezici, to je uvek dobra vest budući da je slavlje počelo još juče nastavlja se večeras velikim novogodišnjim dočekom i sutra sa manifetsacijom Ulica otvorenog srca“, rekla je za Anadolu Agency (AA) PR TOB-a Jelena Stanković.

Ona je istakla da će gosti Beograda pored proslave na otvorenom imati u ponudi restorane u Skadarliji sa svojom bogatom gastronomskom, kulturno-umjetničkom i zabavnom ponudom. Takođe u ponudi Beograda su i organizovana slavlja u kafićima, klubovima i restoranima i kao i drugim mjestima privatne zabave.

Doček nove 2015. godine u centru Beograda se organizuje sa tri bine za različite muzičke ukuse i svako može da odabere šta mu najviše prija. Uz bogat muzičko zabavni program obeležavanje novogodišnjih praznika je počelo još sinoć kada je održan koncert Harisa Džinovića, a večeras ispred Skupštine Srbije će pevati Nikola Rokvić, Vlado Georgijev, Mira Škorić i Emina Jahović.

Na Trgu republike će biti rok bina gde će pevati „Neverne bebe”, Kiki, „Piloti”, „Balkanika" i niz drugih grupa, a ispred Filozofskog fakulteta biće di-džej bina. Muzički program počinje od dvadeset sati i trajaće do tri ujutru, a očekuje se poseta i do sto hiljada ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track