AUTO-PUT KROZ BEOGRAD: Raspisan tender za izgradnju zvučnog zida
Foto: Beta

Putevi Srbije

AUTO-PUT KROZ BEOGRAD: Raspisan tender za izgradnju zvučnog zida

Beograd -
Putevi Srbije nameravaju da iskoriste deo sredstava od zajma Evropske banke za obnovu i razvoj za zaštitu dve, bukom najugroženije lokacije, kod Kliničko-bolničkog centra (KBC) Bežanijska kosa i kod Hitne pomoći

BEOGRAD - Putevi Srbije raspisali su poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju zidova za zaštitu od buke na delu autoputu koji prolazi kroz Beograd.

Putevi Srbije nameravaju da iskoriste deo sredstava od zajma Evropske banke za obnovu i razvoj za zaštitu dve, bukom najugroženije lokacije, kod Kliničko-bolničkog centra (KBC) Bežanijska kosa i kod Hitne pomoći.

Na lokaciji autoputa kod KBC Bežanijska kosa će biti izgrađen zemljani nasip sa zidom za zaštitu od buke, sa panelima od olakšanog betona, ukupne dužine 656 metara, visine od četiri do pet metara.

Na delu autoputa kod Hitne pomoći biće izgrađen zid od visokoapsorbujućih alumunijumskih i panela od pleksiglasa, dužine 365 metara, visine od četiri do šest metara.

Predviđena je i sanacija dva pešačka mosta na tim lokacijama. Rok za završetak radova je šest meseci, a rok za dostavljanje dokumentacije zainteresovanih ponuđača je 27. februar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track