Položeni venci kod fontane Vrelo života

Položeni venci kod fontane Vrelo života

Beograd -
Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić položio je vence kod fontane „Vrelo života”

BEOGRAD - Polaganjem venaca na više lokacija u Beograduj obeležena je 71. godišnjica bombardovanja Beograda 6. aprila 1941, kojim je počeo napad nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu.

Zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić položio je vence kod fontane „Vrelo života” u neposrednoj blizini Palate „Beograd”, koja simbolizuje stradanje u glavnom gradu tokom Drugog svetskog rata, ali i pobedu života.

On je istakao da Beograđani ne zaboravaljaju svoje žrtve i da će se ovaj dan obeležavati i ubuduće.

– I ove godine obeležavamo jedan od najtežih dana u istoriji Beograda, dan bombardovanja Beograda 1941. godine. Odajemo poštu žrtvama, sećamo se nevino stradalih Beograđana, koje su tog dana ujutru iznenada mučki bombradovali i kada su mnogi stradali – rekao je Alimpić.

Alimpić je položio vence i kod Granitnog krsta u porti Vaznesenjske crkve, gde se nalazilo sklonište u kome je tokom šestoaprilskog bombardovanja stradalo više stotina Beograđana, kao i na spomen-obeležje u Karađorđevom parku.

Na ovom mestu takođe se nalazi veliko sklonište koje je direktno pogođeno 6. aprila 1941. godine, gde je stradalo više stotina stanovnika Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track