STRATEŠKA SARADNJA: NIS sa 20 miliona dinara finansira projekte u Beogradu
Foto: Tanjug

Konkurs otvoren do 26. februara

STRATEŠKA SARADNJA: NIS sa 20 miliona dinara finansira projekte u Beogradu

Beograd -
Sporazum su potpisali gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor NIS Kiril Kravčenko, a finansiraće se projekti iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke... Poziv građanima da šalju predloge

BEOGRAD - Naftna industrija Srbije (NIS) i Grad Beograd potpisali su danas sporazum o strateškoj saradnji u okviru koje će NIS sa 20 miliona dinara finansirati projekte za razvoj društva po idejama Beograđana.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Beograda Siniša Mali i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, a finansiraće se projekti iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijano ugroženim grupama.

Gradonačelnik Beograda je na konferenciji za novinare pozvao udruženja građana da na konkurs prijave projekte koje će NIS finansirati u okviru programa "Zajednici zajedno" i dodao da će konkurs biti otvoren od danas do 26. februara. Mali je podsetio da je Beograd prošle godine prvi put učestvao u NIS-ovom programu podrške lokalnim zajednicama i da je sa 20 miliona dinara finansirano 15 projekata za poboljšanje uslova života Beograđana.

Gradonačelnik je najavio i da će se Beograd uključiti u NIS-ov program zapošljavanja mladih "Prva šansa" i pozvao i ostale društveno ogovorne kompanije da podstanu zapošljavanje mladih. "Beograd želi da učestvuje u zapošljavanju mladih koji do sada nisu imali posao i da zajedno sa NIS-om učestvuje u tome tako što bi 50 odsto troškova plata snosio Grad, a 50 odsto NIS", rekao je Mali.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko rekao je da će zbog ekonomske krize i izazova koji su pogodili naftni sektor zbog pada cene nafte na svetskom tržištu NIS ove godine morati da uštedi oko 20 milijardi dinara. Kravčenko je dodao da je program ušteda u kompaniji uključuje i unutrašnje nepopularne mere, ali da se podrška lokalnim zajednicama neće smanjivati, što dokazuje i saradnja sa Gradom Beogradom.

Program podrške lokalnoj zajednici NIS sprovodi od 2009. godine i do sada je uloženo skoro 800 miliona dinara u više od 600 projekata koji su doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova u kojima kompanija posluje. U okviru ovog programa, kompanija četvrtu godinu zaredom sprovodi javni konkurs "Zajednici zajedno" koji se realizuje u 11 gradova - Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Nišu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu, Žitištu i Čačku.

Pored predstavnika NIS-a, lokalnih vlasti i uglednih ličnosti, o izboru projekata će od ove godine odlučivati i sami građani, koji će putem interneta moći da glasaju za željeni projekat u svom gradu. Uslovi i propozicije konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu. Zainteresovani mogu slati svoje predloge na mejl adresu zajednicizajedno@nis.eu ili se prijaviti na sajtu. Rezultati konkursa će biti objavljeni do 8. maja 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track